Noć muzeja

Noć muzeja

Noć muzeja 2017

Noć muzeja, četrnaesta po redu, održala se 20. maja u više od 40 gradova i mesta Srbije, kada su posetioci biti u prilici da prošetaju muzejima, galerijama i institucijama kulture i uživaju u premijernim izložbama i sadržajima osmišljenim samo za tu noć.  

Od 17 časova pa sve do jedan iza ponoći iste večeri, pored Srbije, šetali su posetioci u 120 gradova, 30 država i 3.000 muzeja u okviru Evropske Noći muzeja, čije je sedište u Parizu.  

Srbija je sa 250 raznolikih dešavanja u 152 kulturne ustanove dala sa bogatim programima u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Senjskom Rudniku, Bačkoj Palanci, Velikom Gradištu, Dimitrovgradu, Somboru, Kosovskoj Mitrovici, Jagodini, Leskovcu...  Tradicionalno, Beograd je u Noći muzeja ponudio najbogatiji sadržaj, na 65 lokacija, od čega čak 12 premijera.

Posetioci su imali priliku da izaberu svoju maršrutu između Viasat History neispričanih priča, moderne umetnosti i savremene kulture, grada sa stilom i vizijom, a na veliko zadovoljstvo Noći muzeja, zemlja partner manifestacije je bila Republika Koreja.