Noć muzeja, 18. maj 2019. od 16:00 do 24:00

Obrenovac

Noć muzeja, 18. maj 2019. od 16:00 do 24:00

Scenske slobode

Izložba dokumentarnih fotografija i sačuvanih dokumenata o pozorišnim trupama i pojedincima koji su pozorište „uveli“ u svakodnevicu Obrenovca

Scenske slobode

Izložba dokumentarnih fotografija i sačuvanih dokumenata o pozorišnim trupama i pojedincima koji su pozorište „uveli“ u svakodnevicu Obrenovca, varoši nadomak Beograda. Obrađen je period od 1851. do 1945. Deo materijala objavljen je u zborniku radove „Puls varoši“ u izdanju biblioteke „Vlada Aksentijevič“ u Obrenovcu koja nam za ovu priliku ustupa ceo materijal kao i stručno vođenje kroz građu. Deo izložbe biće posvećen znamenitim pojedincima iz Obrenovca koji su razvijali kulturu amaterskih pozorišta posle Drugog svetskog rata do današnjih dana. U sklopu izložbe biće prikazani delovi predstava sadašnjih pozorišnih trupa aktivnih u Obrenovcu koje u svom repertoaru neguju slobodnu i kritičku misao (problematične, zabranjene i „isterane“ predstave  i sl.)

Pozorišna trupa HATOR Djačkog bataljona 5, 11500 Obrenovac

Pozorišna trupa Hator radi od 2009. i bavi se edukacijom, ohrabrivanjem i podrškom dece i mladih kroz pozorišne radionice i projekte. Kao prateće programe često organizujemo foto izložbe kao i izložbe radova polaznika naših umetničkih radionica. Godišnje realizujemo 6 premijernih predstava koje izvode deca i mladi od 5 do 35 godina. Nemamo stalne postavke, ali godišnje organizujemo bar dve izložbe. 

telefon: 0658722692 e-mail: hator.teatar@gmail.com website: https://www.facebook.com/pascopozoriste/