Noć muzeja, 16. maj 2020. od 16:00 do 24:00

Vršac

Noć muzeja, 16. maj 2020. od 16:00 do 24:00

Izložba slika i ilustracija Tijane Djorđević

Izložba slika i ilustracija Tijane Đorđević, studentkinje druge godine  Visoke škole srtukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“ u Vršcu

Izložba slika i ilustracija Tijane Djorđević

Slike i ilustracije Tijane Đorđević vraćaju nas u detinjstvo, baš kao i autorku, koja je kao mala devojčica slušala bajke koje su joj čitali roditelji, dok bi ona zamišljala svoj svet fantastičnih bića, čudesne šume jarkih, nestvarnih boja. Autorka se u svojim radovima oslanja na maštu i osećanja, na svoje snove.

Ovi radovi podsećaju na motive za decu iz knjiga koje smo nekada čitali, vedre i tople  poput „ Alise u zemlji čuda“ ili „Beskrajne priče“.  Ljubav prema primenjenoj umetnosti i  vaspitnom radu sa decom predškolskog uzrasta spojena je u jedan isti osećaj slobode i zadovoljstva koji ova mlada umetnica nosi u svom izrazu.

Slike i ilustracije na platnu biće izložene u holu Visoke škole strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“ u Vršcu

Dodatni program:

Izložba likovnih radova studenata druge godine Visoke škole strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“ u Vršcu. Rad studenata je vezan za predmet Metodika likovnog vaspitanja i predstavlja neke od  mogućnosti vaspitnog rada u okviru likovnih aktivnosti u vrtiću sa decom predškolskog uzrasta kroz likovna područja: crtanje, slikanje, vajanje, grafika.

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“ Omladinski trg 1, 26300 Vršac

Visoka škola „Mihailo Palov“ jedinstvena je u regionu pošto sadašnje i buduće vaspitače obrazuje na tri jezika. Osim nastave na srpskom jeziku, nastava se 85 godina odvija i na rumunskom jeziku, dok se najmlađi studijski program, na romskom, realizuje u poslednjih 10 godina. Visoka škola na jedinstven način doprinosi očuvanju srpskog, rumunskog i romskog jezika, ali i kulture i tradicije sva tri naroda.

U holu Visoke škole redovno su izloženi radovi dece predškolskog uzrasta, studenata i manje ili više poznatih umetnika iz Vršca, ali i iz drugih sredina. Vrščanin mr Tomislav Suhecki, akademski slikar ovogodišnji dobitnik „Zlatne značke“, najvišeg priznanja, koje se dodeljuje za nesebičan, dugogodišnji doprinos u razvoju i unapređenju kulture više od dve decenije, u svojstvu profesora, prenosio je svoje znanje studentima Visoke škole za obrazovanje vaspitača „Mihajlo Pavlov“ u Vršcu, a u samoj instituciji razvio jedinstven i prepoznatljiv umetnički duh, prihvaćen od strane profesora, saradnika i studenata ove škole.

Visoka škola učesnik je velikog broja projekata finansiranih sredstvima Evropske unije. Više na sledećem linku

telefon: 013/832-517 e-mail: vsvasdirektor@hemo.net website: https://www.uskolavrsac.edu.rs/