Noć muzeja, 16. maj 2020. od 16:00 do 24:00

Zrenjanin

Noć muzeja, 16. maj 2020. od 16:00 do 24:00

Drugi grad

Autori: Scen i KC Zrenjanin

Drugi grad

Izložba Drugi grad posvećena je istraživanju ambijentalnih prostora Zrenjanina na desnoj obali reke Begej, između dva mosta, osvojenih i zamišljenih kroz individualne priče studenata. Različitim scenskim prostornim intervencijama i akcijama, studenti 3. godine Scenske arhitekture, tehnike i dizajna sa Odseka za umetnost i dizajn Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, šetnjom pored reke, vodiće publiku kroz zamišljeni drugi grad Zrenjanin i njegove uzbudljive imaginarne prostore. Polazak u šetnju u grupama je na svakih 15 minuta od kluba Alternativa, od 20.00 do 22.00.

Izložba Drugi grad završni je deo jednogodišnjeg sinteznogprojekta u kome su se studenti, kao deo nastave, bavili identifikacijom, proučavanjem, vrednovanjem i novim kreativnim čitanjem specifičnih objekata i prostora grada Zrenjanina. Rezultate ovog istraživanja možete da vidite na http://www.scen.uns.ac.rs/?page_id=27843

Vreme odvijanja događaja: 20.00 - 22.00

Foto: Karl Mičkei

Alternativa klub Sarajlijina 5, Zrenjanin

Klub Alternativa počeo je sa radom kao klub zatvorenog tipa za loklane umetnike i njihove prijatelje kao utočište od spoljnog sveta, ali je vremenom stekao širu popularnost. Klub nema cilj i misiju osim da se u njemu svi osećaju dobro i prihvaćeno. Koncerti, prezentacije, pozorišne predstave, promocije knjiga i projekata, izložbe i modne revije i različite druge akcije organizuju se spontano.

U okolini