Noć muzeja, 16. maj 2020. od 16:00 do 24:00

Noć muzeja, 16. maj 2020. od 16:00 do 24:00

Covid-19

Za nama su po mnogo čemu jedinstveni dani borbe protiv pandemije koja je na prečac skočila sa jednog meridijana na drugi, koja nas je zatekla i izmenila našu svakodnevicu, preokrenula naše rasporede, poremetila nam planove. Pred nama su nedelje u kojima borba ne prestaje, dani u kojima uzvraćamo udarac uz pomoć znanja, uz pomoć nauke i, pre svega, ljubavi i brige za zajednicu čiji smo deo.

Covid-19

Uprkos svemu, umetnost i kultura pokazali su svoju otpornost i spremnost da preko noći odgovore na nove izazove, da iznedre nove ideje i još jednom pokrenu ceo svet, čak i u ovako teškim trenucima.

Mi smo i ovog proleća, zajedno sa svima vama, vredno radili na brojnim zadacima kako bismo priredili Noć muzeja u kojoj će se uživati, koja će inspirisati i o kojoj će se dugo pričati. I taj rad se ne prekida. I dalje smo zajedno na toj misiji, premda u nešto drugačijim sredinama i sa nešto drugačijim planovima, na odloženo, radeći iz svojih domova, gajeći nadu da će se i ovo poglavlje uskoro završiti.

Trudićemo se da ostanemo u toku sa svim dešavanjima i nadamo se da ćemo održati još jednu nezaboravnu manifestaciju početkom jeseni.

Hvala vam na trudu, inspiraciji i pre svega velikoj podršci! Zadovoljstvo je raditi sa vama i jedva čekamo da u sledećoj Noći muzeja, zajedničkim snagama pokažemo da ljubav zaista pobeđuje sve!

 

Budite zdravi i veseli,

Tim Noći muzeja