Noć muzeja

Bela Crkva

Noć muzeja

SLOBODA – Let’s go tim

Autori: Visokoškolska vannastavna jedinica Univerziteta Metropolitan Niš

Bogdan Jovanović – retropsektivna izložba 15 godina stvaralaštva

Izvodjenje skeča „ORDINACIJA“ članova dramske sekcije TŠ “Sava Munćan“, Bela Crkva uz podršku prof.Marine Gava u 18.30 i 20.00.

Ceo moj život je jedna borba u kojoj sam uvek SLOBODAN i znam šta je POBEDA jer imam slobodu kojom pobeđujem zlikovce i stvaram heroje, nebitno da li su to životinje, biljke ili ljudi. Ako je planeta slobodna, i mi smo slobodni. Autizam mi ne smeta da volim, živim, stvaram i budem SLOBODAN. U slobodi živim i stvaram kroz objekte od papira, digitalno crtanje i slikanje. Volim da živim i jesam SLOBODAN. Ja sam Bogdan Jovanović, SLOBODAN umetnik sa autizmom.

Sloboda izražavanja kroz skeč „ORDINACIJA“ članova dramske sekcije TŠ “Sava Munćan“, Bela Crkva uz podršku prof. Marine Gava dočaraće prikaz životne energije i lepote SLOBODE.

Tehnička škola „Sava Munćan“ Jovana Cvijića 7

Škola bogate tradicije započela je svoj rad još 1884. kada su u Beloj Crkvi radile dve stručne škole i to: Belocrkvanska državna zanatska šegrtska škola i Belocrkvanska državna trgovačka škola. Obe su bile na mađarskom jeziku. 1922. spajaju se i do 1944. godine rada kao Opšta zanatsko trgovačka škola.

Od 1944-1968. škola radi pod nazivom Periodična škola učenika u privredi, zatim do 1977. škola za KV i VKV radnike, pa kao škola za pozivno usmereno vaspitanje i obrazovanje, zatim kao Srednja mašinska škola, a od 1996. prerasta u jednu modernu školu koja nastavlja tradiciju i kvalitet predhodnih.

Škola ima oko 500 učenika i 62 radnika. U novijoj zgradi na oko 3.500 m2 smeštene su učionice, kabineti, dva frizerska salona. Školska radionica je opremljena mašinama, alatom i priborom za potrebe praktične nastave (mašinske i saobraćajne struke).