Noć muzeja

Niš

Noć muzeja

Revija i izložba učeničkih radova

Revija frizura, revija ručno štampanih majci i izložba učeničkih radova iz oblasti likovne kulture kao i izložba fotografija foto sekcije.

Na radionici će deca moći kroz primenu različitih likovnih tehnika (kolaž, akvarel, crtež, plastelin...) da prikažu svoje viđenje zdrave porodice. Radionica će biti realizovana u prostorijama Muzeja uz koordinaciju dr Olivere Radulović, dr Roberte Marković i dr Ane Stefanović (sve tri lekarke su stručnjaci u oblasti zdravstvenog vaspitanja posebno dece i mladih).

Škola mode i lepote Gen. Milojka Lešjanina 23, 18000 Niš

„Škola mode i lepote“ jedna je od najstarijih srednjih škola u Nišu. Ove školske godine obeležila je 128. godina postojanja i rada. Od osnivanja do danas obrazuje učenike za zanimanja u području rada tekstilstvo i kožarstvo. Početkom šezdesetih godina započela je obrazovanje učenika i za zanimanja u struci ličnih usluga. Od prošle godine radi u području rada zdravstvo i socijalna zaštita.Osnovana je daleke 1883. godine kao Ženska zanatska škola (Radenička škola). Od 1938. godine nosi naziv Polubanovinska ženska zanatska škola. Godine 1946. prerasta u Državnu žensku zanatsku školu. Školske 1952/53. godine njoj se pripaja i Muška stručna škola koja prerasta u Jedinstvenu nižu stručnu školu „Filip Kljajić“.1960. godine formirana je mešovita škola za učenike u privredi „Filip Kljajić“. Njena delatnost je stručno, teorijsko i praktično obrazovanje u tekstilnoj struci.Od 01.09.2007. godine škola nosi naziv „Škola mode i lepote“.Škola organizuje periodično izložbe učeničkih radova i ima stalnu foto izložbu ’’Ženska zanatska radenička škola’’ kao i postavku etno sobe i inarodnih nošnji.

telefon: 018/255-477 e-mail: skolamodeilepote@gmail.com website: http://www.skolamodeilepote.com|www.skolamodeilepote.com