Noć muzeja

Niš

Noć muzeja

Radionica ''Moja zdrava porodica''

Kreativna radionica ''Moja zdrava porodica'' namenjena deci predškoslog i školskog uzrasta

Na radionici će deca moći kroz primenu različitih likovnih tehnika (kolaž, akvarel, crtež, plastelin...) da prikažu svoje viđenje zdrave porodice. Radionica će biti realizovana u prostorijama Muzeja uz koordinaciju dr Olivere Radulović, dr Roberte Marković i dr Ane Stefanović (sve tri lekarke su stručnjaci u oblasti zdravstvenog vaspitanja posebno dece i mladih).

Muzej zdravstvene kulture - Institut za javno zdravlje Niš Bulevar Dr Zorana Đinđića 50

Institut za javno zdravlje Niš je zdravstvena ustanova iz oblasti preventivne zdravstvene zaštite. Institut za javno zdravlje u Nišu je najstarija zdravstvena ustanova preventivne zdravstvene zaštite na Balkanu.

Od osnivanja ova zdravstvena ustanova menjala je nazive: zvala se Higijenski zavod, Zavod za zdravstvenu zaštitu, Institut za zaštitu zdravlja, a krajem 2006. godine prerasta u INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE NIŠ. Institut obavlja socijalno medicinsku, higijensko-epidemiološku i mikrobiološku zdravstvenu delatnost i istovremeno je nastavna baza Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Pri Institutu funkcioniše Muzej zdravstvene kulture osnovan 7. juna 1989. godina kao stalna postavka koja obuhvata više segmenata: dokumenta o osnivanju Pasterovog zavoda, prikaz razvoja medicine kroz vekove, kao i razvoj medicinske misli u svetu i kod nas, prikaz epidemioloških prilika u Srbiji u različitim istorijskim razdobljima, obuhvata i arhivu zdravstvene evidencije u proteklih 100 godina u Srbiji, kao i fotografije najznačajnih naučnika iz oblasti medicine.

Institu za javno zdravlje Niš je zdravstvena ustanova iz oblasti preventivne zdravstvene zaštite. Institut za javno zdravlje u Nišu je najstarija zdravstvena ustanova preventivne zdravstvene zaštite na Balkanu.Od osnivanja ova zdravstvena ustanova menjala je nazive: zvala se Higijenski zavod, Zavod za zdravstvenu zaštitu, Institut za zaštitu zdravlja, a krajem 2006. godine prerasta u INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE NIŠ. Institut obavlja socijalno medicinsku, higijensko-epidemiološku i mikrobiološku zdravstvenu delatnost i istovremeno je nastavna baza Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Pri Institutu funkcioniše Muzej zdravstvene kulture osnovan 7. juna 1989. godina kao stalna postavka koja obuhvata više segmenata: dokumenta o osnivanju Pasterovog zavoda, prikaz razvoja medicine kroz vekove, kao i razvoj medicinske misli u svetu i kod nas, prikaz epidemioloških prilika u Srbiji u različitim istorijskim razdobljima, obuhvata i arhivu zdravstvene evidencije u proteklih 100 godina u Srbiji, kao i fotografije najznačajnih naučnika iz oblasti medicine.

Stalna postavka obuhvata dokumenta, fotografije, fotoalbume, osnivačke akte i medicinsku dokumentaciju vezane za razvoj medicine u svetu i u Srbiji.