Noć muzeja, 5. septembar 2020

Kikinda

Noć muzeja, 5. septembar 2020

Poslovni centar NIS-a u Kikindi

Ove godine naša vredna zajednica žena u Udruženju po prvi put organizuje izložbu za Noć Muzeja sa šarenim programom. Zaokružite na mapi i ovo mesto na adresi Cara Lazara 23.

NIS je kompanija sa bogatom istorijom, koja seže do daleke 1949. godine kada su se začeci jugoslovenske naftne privrede tek nazirali. Muzej NIS-a, sa postavkom sačinjenom od eksponata velike vrednosti, informiše posetioce o prvim bušotinama, počecima istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, preradi nafte i benzinskim pumpama, i donosi priču o razvoju jedne od najvažnijih privrednih grana u našoj zemlji – energetike. Posetioci Noći muzeja imaće priliku da učestvuju u potrazi za naftom koja predstavlja pravu avanturu, kroz spoj najsavremenije naučne tehnologije iz raznih inženjerskih disciplina na terenu i u laboratoriji.

Za male i velike istraživače nafte, NIS je u Noći muzeja pripremio interaktivni prikaz pronalaženja ležišta nafte i gasa i kako se bušotinama dolazi do njih.

Kroz zabavno istraživanje u interaktivnoj igrici, i UV laboratorijsku lampu, savladaćete ceo proces traganja za naftom.

NIS a.d. Novi Sad Trg srpskih dobrovoljaca 27

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Muzej NIS-a sa postavkom sačinjenom od eksponata velike vrednosti, informiše posetioce o prvim bušotinama, počecima istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, preradi nafte i benzinskim pumpama, i donosi priču o razvoju jedne od najvažnijih privrednih grana u našoj zemlji – energetike.

telefon: 064/888 2667 e-mail: office@nis.eu website: https://www.nis.eu|www.nis.eu