Noć muzeja

Niš

Noć muzeja

Izložba "Galerije i muzeji Londona"

Izložba fotografija pod nazivom "Galerije i muzeji Londona"

Autor fotografija i postavke izložbe je Zoran Čemerikić, dia. Izložba sadrži fotografije snimljene u 6 galerija i muzeja Londona: British Museum, Victoria & Albert Museum, Galerija Saatchi, Tate Modern, Wallace Collection i Maritime Museum, Greenwich. Fotografije su snimljene 2011. i 2013. godine. Uz oko 200 fotografija biće priloženi i propratni tekstovi.

Društvo arhitekata Niša Generala Milojka Lešjanina 52

Društvo arhitekata Niša kao strukovno udruženje arhitekata ima dugogodišnju tradiciju. Osnovano je 1891. godine pod imenom Udruženje srpskih arhitekata i inžinjera varoši Niš. Posle Drugog svetskog rata 1961. udruženje obnavlja delatnost pod sadašnjim imenom – Društvo arhitekata Niša – DAN.

DAN ima svoj glasnik ”ARHITEKT”, koji svojim sadržajem prati mnoga dešavanja iz sveta, Srbije, ali najviše Niša.

Možda najvažniji segment aktivnosti DAN-a su Dani arhitekture Niša kojih je do sada održano 10 u okviru kojih se organizuju svake godine krajem oktobra značajne arhitektonske izložbe.

U okvir Dana arhitekture Niša na svake 3 godine održavaju se Trijenala arhitekture Niša i do sad ih je bilo 4.

DAN ima za cilj popularizaciju arhitekture kao kulture življenja i afirmaciju Niša, kao regionalnog centra arhitekture Srbije i BalkanaDAN je u tu svrhu 2006. otvorio izložbenu galeriju popularno nazvanu Galerija DAN, u kojoj se održavaju manifestacije vezane za arhitekturu. U Galeriji DAN se 1–2 puta mesečno se održavaju se manifestacije iz oblasti arhitekture sa pratećim programom koje traju od 5-10 dana. Do sad je održano preko 70 raznih manifestacija

telefon: 018/ 52 06 08 e-mail: drustvoarhitekata@yahoo.com website: http://www.dan.org.rs|www.dan.org.rs