Noć muzeja, 16. maj 2020. od 16:00 do 24:00

U ogledalu

Ogledalo - surovo iskreni (ne)prijatelj ili omiljeni saveznik? U službi istine, lepote ili taštine? Raskošna zidna ili ona mala, praktična, za svaku avanturu?

U ogledalu

Ogledalo - surovo iskreni (ne)prijatelj ili omiljeni saveznik? U službi istine, lepote ili taštine? Raskošna zidna ili ona mala, praktična, za svaku avanturu?

Saznaćeš kako je nekada izuzetno luksuzan, a danas omiljeni i sveprisutan predmet u prošlosti imao  važniju ulogu nego što se čini na prvi pogled.  Sva ogledala koja ti predstavljamo ovom prilikom sa sobom nose neverovatne priče. Ukrašavana na posebne načine, izrađivana od srebra, sedefa ili drveta, neka od njih stara su više od jednog veka!

Gostujuća izložba Zemaljskog muzeja iz Sarajeva.

Viasat logo
Etnografski muzej Studentski trg 13

Etnografski muzej u Beogradu osnovan je 1901.g., a prva stalna postavka je svečano otvorena 1904.g. na stogodišnjicu Prvog srpskog ustanka. Stalna postavka Narodna kulutra Srba u 19 i 20 veku otvorena je 2001.g. i dočarava scenu narodnog sabora na kom su okupljeni ljudi u svečanim narodnim nošnjama s čitavog Balkanskog poluostrva, procese proizvodnje tekstilnih predemta, kao i najvažnije običaje u našoj kulturi. Od 1968.g. u sastavu muzeja nalazi se i spomen zbirka Hristifora Crnilovića, smeštena u Manakovoj kući. 

telefon: 011 32 81 888 e-mail: info@etnografskimuzej.rs website: http://www.etnografskimuzej.rs

U okolini

2 Poezija uživo! Stihovi koji pomeraju granice
Poezija uživo! Stihovi koji pomeraju granice Zadužbina Ilije M. Kolarca
3 Koračaj slobodno!
Koračaj slobodno! Jugoslovenska kinoteka
4 Vrtoglavica, foto - sekvence Slobodana Šijana
Vrtoglavica, foto - sekvence Slobodana Šijana Jugoslovenska kinoteka
5 Održiva sloboda
Održiva sloboda UK Stari Grad