Noć muzeja, 16. maj 2020. od 16:00 do 24:00

Vršac

Noć muzeja, 16. maj 2020. od 16:00 do 24:00

Tomislav Suhecki, Retrospektiva 40 godina rada 1978-2018

Tomislav Suhecki, Retrospektiva 40 godina rada 1978-2018. (Galerija Doma vojske)

Tomislav Suhecki, Retrospektiva 40 godina rada 1978-2018

Tomislav Suhecki, Retrospektiva 40 godina rada 1978-2018.

„Tomislav Suhecki je još od vremena studiranja stvarao jedno lično-autentično skikarstvo koje je čitavo vreme, do današnjih dana, ostalo dosledno, sa veoma malim pomeranjima. Sva ta pomeranja su bila proizvod velikog rada i razmišljanja o slikarstvu i umetnosti uopšte. Njegovo slikarstvo, sve do današnjih dana, nailazilo je u velikoj meri na odobravanje, mada se istovremeno  može reći da je bilo i otvorenog negiranja. Međutim, kada je reč o „negiranju“ nije baš moguće najbolje proceniti da li se to odnosilo na slikarstvo koje je Suhecki stvarao ili je to bilo zbog njegovih stavova koje je stalno i otvoreno iznosio i zastupao.“ Pal Dečov.

Biografija:

Mr Tomislav Suhecki rođen je 1950. godine u Vlajkovcu, opština Vršac. Likovnu akademiju završio je u Novom Sadu u klasi profesora Boška Petrovića 1979., a postdiplomske studije u Beogradu kod profesora Zorana Petrovića 1985. godine. Osnivač je nekoliko postojećih likovnih kolonija. O njegovom radu snimljeno je desetak dokumentarnih filmova i zapisa. Do sada je imao oko pet stotina zajedničkih i skoro stotinu samostalnih izložbi. Za svoj rad dobio je osamnaest nagrada i priznanja. Zaposlen u visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Palov“.

Lokacija izložbe: Galerija Doma vojske, Svetosavski trg 4

Kulturni centar Vršac Sterijina 62

Kulturni centar Vršac je institucija kulture koja se bavi bazičnim kulturnim potrebama konzumenata kulture na teritoriji opštine Vršac. Važan segment rada Kulturnog centra je aktivno podsticanje lokalne kulturne produkcije kroz sistematski rad sa određenim ciljnim grupama, a to su, pre svega, deca i omladina. Pored edukativnih programa Kulturni centar u okviru svoje savremene galerije GUG promoviše i profesionalnu umetničku scenu i kvalitetne programe koji služe upravo ozbiljnom profilisanju publike koja na taj način stiče iskustva neophodna za prepoznavanje kvalitetne umetnosti. Pored ove primarne delatnosti KC Vršac je i organizator svih gradskih javnih hepeninga (»Vršački venac«,  »Berba grožđa«, »Vršačko kulturno leto«, »Dan grada«,...). Kulturni centar Vršac svoju delatnost koordiniše kroz rad nekoliko redakcija: filmske (bioskopska delatnost), kulturno - obrazovnih programa (tribine, seminari, predavanja, promocije), spoljnih programa (javne manifestacije), vizuelnih umetnosti i novih medija (rad galerije KC-a). muzičko – scenske (koncerti, predstave).

telefon: 013 839 190, 013 834 630 e-mail: kulcentar@hotmail.com website: http://www.kulcentar.com/