Noć muzeja, 18. maj 2019. od 16:00 do 24:00

Sloboda. Nezavisnost. Odgovornost.

Sloboda. Nezavisnost. Odgovornost.

U ovoj Noći muzeja istražujemo Afriku i njenu burnu prošlost, neverovatnu sadašnjost i uzbudljivu budućnost. Otkrivajući kako istoriju, tako i svakodnevicu koja se dešava na različitim afričkim meridijanima, upoznaj ovaj kontinent u svom gradu!

Ovo će biti i odlična prilika da se pridružiš velikoj instagramizaciji Afrike – izložbi najlepših fotografija sa instagrama, koje otkrivaju sve čari svakodnevnog života Istočne Afrike. Daj svoj doprinos fotografijama  uz specijalnu scenografiju ovog muzeja, dodajući haštagove #instagrammingmaa i #instragramiranjemau.

 

17:00, 19:00, 21:00 Javno vođenje: Evropska kolonizacija i dekolonizacija Zapadne Afrike

Muzej afričke umetnosti Andre Nikolića 14

Smešten u jednom od najlepših rezidencijalnih delova Beograda, Muzej afričke umetnosti predstavlja jedini muzej u zemlji posvećen isključivo kulturi i umetnosti afričkog kontinenta. Stalna postavka MAU predstavlja umetnost tradicionalnih zajednica zapadne Afrike i čine je autentični predmeti , pre svega maske i skulpture, koje se smatraju klasičnim izrazom umetnosti zapadne Afrike, i čine sastavni inventar religijskih, agrarnih i drugih društvenih ceremonija.

telefon: 26 51 654 e-mail: africanmuseum@gmail.com website: http://www.museumofafricanart.org