Noć muzeja, 18. maj 2019. od 16:00 do 24:00

Sloboda za kilogram

Sloboda za kilogram

Spremi se za po mnogo čemu revolucionarnu priču o kilogramima!

Ako je verovati naučnicima (a mi u nauku imamo puno poverenje) još od kada je metarski sistem uveden revizija Međunarodnog sistema jedinica (SI) najveća je revolucija u merenju još od Francuske revolucije, kada je metarski sistem uveden.

Metrolozi širom sveta su koristili artefakt kilograma poslednjih 130 godina! Šta su otkrili? I šta bi to moglo da znači za sve nas? Da li smo konačno dobili mernu jedinicu za sva vremena i sve ljude? Saznaj u Noći muzeja!

Stalna postavka

Kako su izgledale stare tehnologije i razvoj elektrifikacije, kuda se plovilo parnim brodovima, kako su izgledali domaći kompjuteri, saznaćete na postavci koja je dopunjena robotikom i brojnim eksponatima.

Muzej nauke i tehnike Skenderbegova 51

Cilj Muzeja je zaštita naučno-tehničke baštine na teritoriji Srbije. Osim prikupljanja, istraživanja i zaštite tehničkih kulturnih dobara, zadatak Muzeja je i njihovo predstavljanje javnosti u cilju podizanja naučno-tehničke kulture, kao i popularizacija nauke i savremenih naučnih dostignuća. Muzej je osnovan 6. oktobra 1989. godine. Krajem 2005. godine, Muzeju nauke i tehnike, odlukom Vlade Republike Srbije, dodeljena je zgrada bivše termocentrale na Dorćolu. 

telefon: 011 3037 850 e-mail: mnt@muzejnt.rs website: http://www.muzejnt.rs