Noć muzeja, 18. maj 2019. od 16:00 do 24:00

Novi Sad

Noć muzeja, 18. maj 2019. od 16:00 do 24:00

Panonski san

Panonski san

Izložba radova Ljiljane Kalem pod nazivom „Panonski san“ rađena je novim umetničkim izrazom kod nas – driftwoodart. Naziv dolazi od reči-drift što znači strujanje i wood-drvo. To je kombinovana tehnika sastavljena od drveta potrošenog od vode, sunca i vremena, pri čemu se sama tekstura drveta uklapa u jedinstven umetnički izraz.To je spoj vajarstva, arhitekture i slikarstva.

S obzirom da je ova tehnika uvažena u svetu, želimo da sa  publikom podelimo nešto novo i da pokažemo kreativnost naših građana. Na izložbi će biti predstavljena panonska prošlost Vojvodine, koja je Ljiljani Kalem, nepresušna inspiracija, te su mora, kitovi, brodovi i luke zastupljeni kao tematika i predstavljaju slobodu izražavanja, razmišljanja...

Dodatni program:

Interakcija sa publikom, demonstracija izrade predmeta tehnikom driftvuda i time bliže upoznavanje šire publike sa ovim, relativno novim i nedovoljno poznatim  umetničkim izrazom kod nas.

Galerija La Vista Mite Ružića 2

Galerija La Vista je osnovana 2006.godine.Locirana je u pešačkoj zoni starog dela centra grada.Ubrzo je postala stecište talentovanih mladih i afirmisanih  umetnika, kao i kolekcionara,kritičara,profesora i ljubitelja likovne umetnosti. Galerija povremeno organizuje samostalne i grupne izložbe umetnika iz cele Srbije, a i šire.Predstavljeni su profesori Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta Educons,Maja Erdeljanin,Dragan Jankov,prof. Snežana Petrović,Miroslav Jovanović i drugi.Galerija poseduje reprezentativnu kolekciju renomiranih umetnika svih generacija i bavi se plasmanom ostvarenja likovne i primenjene umetnosti. U galeriji su stalno izloženi i radovi od keramike, vlasnice Vesne Maroš.

telefon: 063 517 757 e-mail: maros@neobee.net website: