Noć muzeja, 18. maj 2019. od 16:00 do 24:00

Novi Sad

Noć muzeja, 18. maj 2019. od 16:00 do 24:00

50 godina rafinerijske prerade

50 godina rafinerijske prerade

NIS je kompanija sa bogatom istorijom, koja seže do daleke 1949. godine kada su se začeci jugoslovenske naftne privrede tek nazirali. Muzej NIS-a, sa postavkom sačinjenom od eksponata velike vrednosti, informiše posetioce o prvim bušotinama, počecima istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, preradi nafte i benzinskim pumpama, i donosi priču o razvoju jedne od najvažnijih privrednih grana u našoj zemlji – energetike.

Posetioci Noći muzeja imaće priliku da upoznaju rafinerijsku preradu NIS-a. Kroz izložbu fotografija moćiće upznati prve korake stvaranja rafinerijske prerade u Srbiji. Upoznaćete nove vrste goriva, a i očekuju vas razna iznenađenja.

NIS a.d. Novi Sad Narodnog fronta 12

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Muzej NIS-a sa postavkom sačinjenom od eksponata velike vrednosti, informiše posetioce o prvim bušotinama, počecima istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, preradi nafte i benzinskim pumpama, i donosi priču o razvoju jedne od najvažnijih privrednih grana u našoj zemlji – energetike.

telefon: 021/481 1111 e-mail: office@nis.eu website: http://www.nis.eu/