Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Kragujevac

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Znanje uvek pobeđuje

Znanje uvek pobeđuje

Prirodno - matematički fakultet je od prošle do ovogodišnje Noći muzeja, postigao niz značajnih priznanja i pobeda. Najznačajnije je rangiranje na prestižnoj Šangajskoj listi iz oblasti Matematika (Za Šangajsku listu smo pripremili posebnu prezentaciju). Predloženi smo za Đurđevdansku nagradu iz oblasti nauke, čiju potvrdu očekujemo 6. maja, za Dan grada i koju ćemo takođe izložiti i pokazati posetiocima, kao još jednu pobedu. Instituti za fiziku, biologiju i ekologiju, hemiju, matematiku i informatiku će svako iz svojih oblasti prezentovati radove, eksponate i radionice gde će se kroz konkretne primere prikazati pobeda nauke i znanja. Cela postavka će biti interaktivna, posetioci će moći ne samo da budu puki posmatrači, jer ćemo imati timove profesora i istraživača koji će na licu mesta da odgovore na svako pitanje, aktiviraju mašinu, objasne postupak, ili ispričaju sve o izloženom eksponatu.

Prirodno matematički fakultet Univerzuteta u Kragujevcu Radoja Domanovića 12

Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Kragujevcu se nalazi u zgradi koja je prvobitno namenjena Učiteljskoj školi i evidentirana je kao spomenik kulture. Zgrada je sagrađena 1928. godine, simetrične je osnove i pripada pravcu modernizovanog akademizma sa elementima klasicizma prisutnih samo na pročelju zgrade.

U samoj zgradi su postavke raznovrsnih zbirki žive i nežive prirode koje su decenijama prikupljane i obnavljane, Opservatorija, Akvarijum.

 

telefon: 034 335 039 e-mail: pmfkrag@kg.ac.rs website: https://www.pmf.kg.ac.rs