Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Niš

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Život je kabare

Život je kabare

Narodno pozorište u Nišu povodom Noći muzeja pripremilo je specijalan muzičko scenski performans na platou ispred Pozorišta. U projektu učestvuju niški glumci i plesači kluba SWING uz pratnju Teatar benda. U ovom dvočasovnom muzičkom programu publika će imati priliku da čuje izbor numera iz najpoznatijih domaćih i stranih filmova, mjuzikala, kabarea i animiranih filmova.

U foajeau Narodnog pozorišta biće izloženi radovi studenata Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan. U sklopu izložbe biće projekcija digitalne animacije na temu "Pobede i pobednici" kao i interaktivne radionice kaligrafije i crtanje.

Narodno pozorište Niš Sinđelićev trg bb

Narodno pozorište u Nišu je ustanova kulture koja postoji već 124.godine. Osnovano je 11. marta 1887.godine.Jedino profesionalno pozorište u gradu, sa stalnim repertoarom i glumačkim ansamblom koji broji dvadeset i sedam glumaca. Brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima, kao i plejada izvrsnih glumaca obeležili su istorijat naše kuće.

Danas, Narodno pozorište u Nišu, nastoji da prati savremene pozorišne tendencije i svojom repertoarskom politikom zauzima značajno mesto na pozorišnoj sceni Srbije.

telefon: 018 -527371, 018-245441 e-mail: marketing@narodnopozoristenis.rs website: http://www.narodnopozoristenis.rs