Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Palić

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Zabavni šahovski festival „Funchesstic!“

Šahovski klub "Beatrisa Napuljska" iz Subotice se aktivno bavi popularizacijom šaha i edukacije i to čini na zabavan i atraktivan način. Sve manifestacije šahovskog kluba su veoma popularne, kao što je igroliki šahovski kviz "Sakktivity" i zabavni šahovski festival "Funchesstic!"

Zabavni šahovski festival „Funchesstic!“

Funchesstic je međunarodni šahovski festival zabavnog karaktera, koji je namenjen za sve uzraste i koji se znatno razlikuje od već organizovanih šahovskih festivala. Ova manifestacija ima bogat, umetnički, zabavan, edukativan, takmičarski i humanitarni program. Zainteresovane očekuju kvizovi, nagradne igre, show programi, takmičenja, izložbe, koncerti i žurke. Glavna atrakcija festivala je koncert slavnog mađarskog pop pevača Krisz Rudolfa“ i žurka dj Fejess-a sa najvećim hitovima iz 90-ih i 2000-ih godina.

Velika terasa Park Heroja b.b.

Glavno i najveće palićko zdanje, kroz koje prolazi centralna šetalilšna staza, najznačajniji je objekat graditelja Palića s početka XX veka, Deže Jakaba i Marcela Komora, izgrađen u stilu secesije. Od te 1912. godine služila je kao kur-salon, mesto za zabavu, sa višenamenskom balskom dvoranom, poslastičarnicom, restoranom, prodavnicama i dve velike terase povijene u blagom luku. Danas predstavlja najveći poslovni i kongresni centar na Paliću i Subotici.