Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Vršac

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Uzroci i posledice

Centralna izložba: Uzroci i posledice - autori Milija Nešić i Radivoje Rade Marković

Uzroci i posledice

Tokom tradicionalne Noći muzeja koja se ove godine održava 19. maja, Kulturni centar Vršac će otvoriti sve svoje prostore za publiku

U prostoru Doma vojske publika će moći da pogleda izložbu pod nazivom "Uzroci i posledice" dvojice autora; Milije Nešića i Radivoja Radeta Markovića koji neguju angažovani odnos prema društvenim procesima determinišući uzroke i posledice društvenih nesporazuma.

Mini galerija Kulturnog centra je rezervisana za postavku "Pisma Hilde Dajč" autora Aleksandra Zografa. Postavka je posvećena Jevrejki Hildi, koja je poslednje dane života provela u logoru Staro sajmište, u koji je otišla dobrovoljno kako bi kao medicinska sestra pomagala svojim sunarodnicima.

U maloj galeriji publika može pogledati izložbu fotografija "Priroda Vojvodine".  Izložba se realizuje u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode i udruženjem „Natura Pannoniae".

Omladinska dramska trupa će se predstaviti vršakoj publici izložbom kostima i fotografija i to u prostoru bioskopa KC-a.

Svi prostori biće otvoreni za publiku od 18 časova do 1 sat posle ponoći.

Kulturni centar Vršac Sterijina 62

Kulturni centar Vršac je institucija kulture koja se bavi bazičnim kulturnim potrebama konzumenata kulture na teritoriji opštine Vršac. Važan segment rada Kulturnog centra je aktivno podsticanje lokalne kulturne produkcije kroz sistematski rad sa određenim ciljnim grupama, a to su, pre svega, deca i omladina. Pored edukativnih programa Kulturni centar u okviru svoje savremene galerije GUG promoviše i profesionalnu umetničku scenu i kvalitetne programe koji služe upravo ozbiljnom profilisanju publike koja na taj način stiče iskustva neophodna za prepoznavanje kvalitetne umetnosti. Pored ove primarne delatnosti KC Vršac je i organizator svih gradskih javnih hepeninga (»Vršački venac«,  »Berba grožđa«, »Vršačko kulturno leto«, »Dan grada«,...). Kulturni centar Vršac svoju delatnost koordiniše kroz rad nekoliko redakcija: filmske (bioskopska delatnost), kulturno - obrazovnih programa (tribine, seminari, predavanja, promocije), spoljnih programa (javne manifestacije), vizuelnih umetnosti i novih medija (rad galerije KC-a). muzičko – scenske (koncerti, predstave).

telefon: 013 839 190, 013 834 630 e-mail: kulcentar@hotmail.com website: http://www.kulcentar.com/