Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Lajkovac

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Učimo zajedno uz muziku

U Noći muzeja biće prikazana izložba uređaja, maturskih i drugih radova učenika.

Učimo zajedno uz muziku

Razvoj električnih svetiljki, napredak radio-tehnike, instrumenti za merenje električnih veličina, predmeti koji su rađeni na časovima mašinske prakse, razvojna okruženja za mikrokontrolere, računari svih generacija, uređaji koji su se ranije koristili u nastavi i dr. Predviđene su prezentacije radova učenika u naučnim, recitatorskim, sportskim, istorijskim i drugim sekcijama. 

Obeležavanju Noći muzeja pridružiće se Turistička organizacija opštine Lajkovac sa izložbom narodnih instrumenata i muzike. Graditelji frula, gusala, frulaši, guslari, violinisti, kolekcionari, izložiće svoje vredne kolekcije i demonstriraće zvuk zainteresovanoj publici. 

Srednja škola „17. septembar“ Vuka Karadžića 19

Škola spada u red modernih škola koje se posebno ističu po visokom stepenu organizacije i profesionalnom pristupu radnika koji u njoj rade. Posebna pažnja se poklanja realizaciji nastavnih planova i programa, kao i vaspitavanju učenika i prihvatanju opšte važećih pozitivnih moralnih normi i vrednosti.

U školi se u toku jedne školske godine školuje oko 500 učenika na područjima rada:

-mašinstvo i obrada metala,

-elektrotehnika

- ekonomija, pravo i administracija.

Pri svakom području rada postoji po jedan obrazovni profil četvrtog stepena, a na području rada mašinstvo i obrada metala postoje i obrazovni profili  trećeg stepena. 

Učenici naše škole učestvuju na brojnim takmičenjima iz opšteobrazovnih i stručnih predmeta, na sportskim događajima i kulturnim i zabavnim manifestacijama.

U toku školske godine nizom radionica obeležavaju se važni međunarodni događaji,  kao što su: Evropska nedelja programiranja, Sat programiranja i  Onlajn nedelja.

Učenici su uključeni u međunarodnu obuku Oracle Academy i dobijaju sertifikate za savladane programe iz baza podataka i Java programiranja.

Učestvovali  smo na Konkursima Kreativne škole i naši radovi se nalaze u Bazi znanja Kreativne škole.

Obeležavanju Noći muzeja u našoj školi posvetili smo veliku pažnju i sa nestrpljenjem očekujemo događaj. 

telefon: 014 3431 145 e-mail: skolala@ptt.rs website: http://www.tehnika.edu.rs

U okolini