Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Bečej

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Than Mór u Vojvodini

Projekcija filma "Than Mór u Vojvodini"

Than Mór u Vojvodini

U Spomen kući Tan se nalaze sledeće stalne postavke: - postavka repodukcija najznačajnijih dela Mora Tana - interaktivni naučni park sa preko 30 eksponata, koji na atraktivan način predstavlja zakone prirode i različite fizičke i optičke pojave - izložba "Matematika  i  priroda" koja je  realizovana u  saradnji  sa Centrom za promociju nauke, postavka stare apotekarske opreme koja je nastala u saradnji sa Domom zdravlja Bečej. Naučno-interaktivni park, izložbe kao i ostali sadržaji Spomen kuće Tan obezbeđuju  korisnu  zabavu svim generacijama, služe kao porodični program i daju mogućnost školama za dopunsko neformalno učenje. 

Pored stalne postavke (interaktivni naučni park, izložba matematika i priroda, reprodukcije dela Mora Tana i spomen sobe Mora Tana i Karolja Tana) u Spomen kući Tan za vreme Noći muzeja će se održati projekcija dokumentarnog filma "Than Mór u Vojvodini".

19:00 – projekcija na mađarskom jeziku

20:00 – projekcija na srpskom jeziku.

Spomen kuća Tan Braće Tan 5-7

Na inicijativu Društva intelektualaca Braća Tan i uz finansiranje lokalne samouprave opštine Bečej i Pokrajinskog fonda  za kapitalna ulaganja podignuta je spomen zgrada na mestu nekadašnje rodne kuće braće Tan krajem 2012. godine.
Spomen kuća Tan je otvorena u aprilu 2013. godine i danas je puna sadržaja naučnog i umetničkog karaktera zahvaljujući neumornom radu Društva intelektualaca i donacijama glavnog pokrovitelja  Ministarstva ljudskih resursa Mađarske.
Spomen zgrada svojim sadržajem spaja nauku, umetnost i zabavu i pruža bogatu razonodu svim uzrastima.
U Spomen kući Tan na više od 400 metara kvadratnih nalazi se izložba od 31 naučno - interaktivne igračke, eksponata. Eksponati posetiocima prezentuju zakone prirode i različite pojave iz oblasti fizike na atraktivan i zabavan način. Interaktivni naučni park omogućuje deci da na zabavan način upoznaju osnovne zakonitosti prirode. Stalna izložba Matematika i priroda realizovana je u saradnji sa Centrom za promociju nauke. Svet u kome živimo pun je obrazaca koji se mogu opisati uz pomoć matematike. Likovna galerija Spomen kuće Tan ujedinjuje različite aspekte umetnosti, kulture i nauke. Pored stalne izložbe, savremeni umetnici takođe imaju priliku da predstave svoj rad, a ima prostora i za pojedine izložbe.

telefon: 060/333-1261 e-mail: office@than.rs website: http://www.than.rs

U okolini