Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Bačka Palanka

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Svi smo pobednici

Dečiji maskenbal "Svi smo pobednici"

Svi smo pobednici

Muzej grada Bačka Palanka  (Centar grada)

Udruženje građana "Roditelj" Dečiji maskenbal "Svi smo pobednici" - defile kroz centar grada i dodela nagrada za najbolje kostime 

Deca iz vrtića "Različak" Izložba radova – Nojeva barka

"Latinska Amerika u objektivu Marka Milivojevića" - Izložba fotografija

Galerija Kulturnog centra

Otvaranje izložbe Violete Marković "Pismo i ornamenti"

Gradski bioskop

Književni klub "Dis" Veče poezije, muzike i glume

Klub klasične gitare "Akord"

Kulturni klub "Zvono"

Narodni orkestar "Gajde"

Narodna biblioteka "Veljko Petrović"

"Pedeset godina Dečjeg odeljenja" (izložba i prezentacija -autor Borislava Toljagić -Segedi, bibliotekar Dečjeg odeljenja)

Pozorišna predstava u izvođenju učenika Gimnazija "20. Oktobar".

Izložba iz fonda Zavičajnog odeljenja "PRVA BAČKOPALANAČKA ŠTAMPARIJA" uz Power Point prezentaciju

autori Dragana Petrić, viši diplomirani bibliotekar i MA istorije Nikola Milivojević.

Muzej grada Trg bratstva i jedinstva 21

Muzej  je osnovan 1982 god. odlukom Skupštine opštine, danas deluje u okviru Ustanove Kulturni centar. Muzej deli sudbinu zdanja u koje se periodicno preseljava da bi 2002.god. muzejski materijal bio smešten u deo zgrade bivše Gradjanske škole koja je poprilično ruinirana i čeka rekonstrukciju.Muzej spada u kategoriju gradskih ustanova kompleksnog karaktera sa fondom razvrstanim u paleontološku, arheološku, numizmatičku, etnološku, istorijsku i likovnu zbirku. Deo školskog prostora je adaptiran gde se nalazi stalna postavka paleontološke, arheološke i likovne zbirke.

U paleontološkoj postavci prikazani su delovi skeleta zivotinja koje su nekada ziveli na teritoriji današnje Vojvodine. Najstariji eksponati ovog dela postavke su otisci školjki u kamenu, karbonizirani ostaci školjki, zubi praajkule kao i skeletni ostaci mamuta.Arheološku postavku cine predmeti iz fonda Muzeje koji prikazuju periode praistorije, antike i srednjeg veka.

Praistorijski materijal čine kostana šila, kamene sekire, tegovi od pečene zemlje, neolitski žrtvenik, antropomorfne figurine, praistorijska keramika.Rimski materijal je zastupljen rimskim novcem, nakitom, rimskim uljanim lampama, kultnim predmetima kao i fragmentima keramike. Srednjevekovni materijal čine novac, nakit, orudje, oruzje, ukrasi konjske opreme kao i srednjevekovna keramika.

telefon: 021/ 6045-933 e-mail: muzejbp@gmail.com website:

U okolini