Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Kragujevac

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Stvaranje u krugu

Stvaranje u krugu

Izložba Stvaranje u krugu, akademskog  slikara Nikosa Arvanitidisa, biće otvorena u Noći muzeja 19. maja u 19 časova. U prostoru će se kao deo postavke naći okrugle posude sa vodom, tako da će posetioci imati priliku da i sami intervenišu  i oprobaju se u veštini "stvaranja u krugu".

Skocentrisani u središtu kruga-energija, svetlost, umetničko nadahnuće, bivaju oslobođeni iu svom kretanju kroz prostor donose najrazličitije pojavnosti, koje u stvaralačkom činu, po sopstvenoj meri, artikuliše umetnik Nikos Arvanitidis.

Mali likovni salon Narodnog muzeja

Mali likovni salon Narodnog muzeja u Kragujevcu je galerija izvan muzejskog kompleksa, koja je programski opredeljena za savremeno, tekuće stvaralaštvo. Osnovana je 1978. godine i ove godine obeležava 40 godina postojanja. Za izbor programa zadužen je Umetnički savet, u čijem su sastavu od ove godine, dr Vojislav Ilić, profesor FILUM-a ( oblast metodika nastave likovnog obrazovanja), Zoran Ignjatović, akademski slikar i Maja Stanković, kustos istoričar umetnosti Narodnog muzeja.