Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Šta se krije ispod površine?

Šta se krije ispod površine?

Bilo da potiču iz voda Save i Dunava, Crvenog i Jadranskog mora ili dalekih afričkih jezera, ovi nesvakidašnji stanovnici podvodnog sveta osećaju se u Beogradu kao kod kuće! Uz koi šarane i kornjače, bašta biljaka mesožderki i izloženo bonsai drveće tu su samo da doprinesu atmosferi susreta iz svih krajeva sveta na jednoj adresi. Fotografišite se sa životinjicama, odaberite budućeg kućnog ljubimca, pogledajte neverovatne podvodne fotografije i prepustite se sedmoj umetnosti uz kratkometražni film „Nečujno 5“.

17.00 – 21.00 Dečja radionica: ZARONIMO U NEPOZNATE PREDELE

Radionica za najmlađe posetioce Noći muzeja povešće ih na putovanje jednom sasvim otkačenom podvodnom avenijom u kojoj žive najneobičniji mali stanovnici.

Javni akvarijum i tropikarijum Milenka Vesnića 3

U Javnom akvarijumu i Tropikarijumu Beograd možete videti postavku biotopa akvarijuma, terarijuma i vivarijuma raznih oblika, veličina i namena, sa ribicama, gmizavcima i vodenim biljkama  iz celog sveta. Naši stanovnici su pirane iz Amazona, riba anđeo iz Crvenog mora, hobotnica i morska zvezda sa Jadrana , riba borac sa Sijama i mnogi drugi. Kao deo standardnog programa tu su:
- “ Bonsai korner” sa dvadesetak vrsta bonsai drveća sa našeg podneblja
- izložba podvodnih fotografija podmorja Jadrana, Crvenog mora i Atlantika
- postavka riba iz Save, Dunava i drugih domaćih voda
- postavka sistema za akvaponoiku i uzgajanje riba I biljaka