Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Razglednica sa afričkih meridijana

Razglednica sa afričkih meridijana

Preskoči koju paralelu i poneki meridijan, zavrti planetu levo, desno, gore, dole, i naći ćeš se u vrtlogu uzbudljive afričke prošlosti, pre nekih osam decenija! Kroz fotografije Kolomana Trčka uživaćeš u lepoti Nila, posmatraćeš svet s vrhova Kilimandžara, prošetaćeš se afričkim poljima i pijacama i postaćeš svedok važnih istorijskih susreta ličnosti iz celog sveta, koji uz svaki pogled i stisak ruke odmeravaju i svoju moć i integritet.

Od 17.00 – 21.00 Dečja radionica „Fantastične forme afričkih maski“

Kakve priče kriju zapadnoafričke maske i skulpture? Po čemu su toliko posebne, a šta im je zajedničko? Odgovore na ova pitanja mališani uzrasta od 4 do 12 godina moći će da dobiju na uzbudljivoj radionici.

Muzej afričke umetnosti Andre Nikolića 14

Smešten u jednom od najlepših rezidencijalnih delova Beograda, Muzej afričke umetnosti predstavlja jedini muzej u zemlji posvećen isključivo kulturi i umetnosti afričkog kontinenta. Stalna postavka MAU predstavlja umetnost tradicionalnih zajednica zapadne Afrike i čine je autentični predmeti , pre svega maske i skulpture, koje se smatraju klasičnim izrazom umetnosti zapadne Afrike, i čine sastavni inventar religijskih, agrarnih i drugih društvenih ceremonija.

telefon: 26 51 654 e-mail: africanmuseum@gmail.com website: http://www.museumofafricanart.org