Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Kikinda

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Priče iz NIS-ovog pera

NIS je kompanija sa bogatom istorijom, koja seže do daleke 1949. godine kada su se začeci jugoslovenske naftne privrede tek nazirali. Muzej NIS-a, sa postavkom sačinjenom od eksponata velike vrednosti, informiše posetioce o prvim bušotinama, počecima istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, preradi nafte i benzinskim pumpama, i donosi priču o razvoju jedne od najvažnijih privrednih grana u našoj zemlji – energetike.

Priče iz NIS-ovog pera

Posetioci Noći muzeja imaće priliku da se u Muzeju NIS-a bliže informišu o tome šta je nafta, kako se dobija, kada i gde je prvi put potekla u našoj zemlji. Među izloženim eksponatima imaće mogućnost da zavire u istoriju Srbije viđenu kroz NIS-ovu redakciju, da pogledaju kako su interni časopisi izgledali, a kako izgledaju danas.

NIS a.d. Novi Sad Trg srpskih dobrovoljaca 27

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Muzej NIS-a sa postavkom sačinjenom od eksponata velike vrednosti, informiše posetioce o prvim bušotinama, počecima istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, preradi nafte i benzinskim pumpama, i donosi priču o razvoju jedne od najvažnijih privrednih grana u našoj zemlji – energetike.

telefon: 064/888 2667 e-mail: office@nis.eu website: https://www.nis.eu

U okolini