Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Golubac

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Pobede i pobednici

Izložba slika na platnu

Pobede i pobednici

Izložba slika na platnu u tehnici akrila, nastalih na likovnoj koloniji koja nosi naziv „Pobede i pobednici“ u cilju obeležavanja završetka Velikog rata. Učesnici kolonije biće akademski slikari, članovi Udruženja likovnih stvaralaca „Milena Pavlović Barili“ iz Požarevca i slikari iz Golupca i okoline.

Narodna biblioteka „Veljko Dugošević“ Cara Lazara 1

Skupština opštine Golubac je svojom odlukom od 28.12.1995. godine osnovala Narodnu biblioteku „Veljko Dugošević“ kao samostalnu ustanovu kulture koja time nastavlja tradiciju „Golubačke čitaonice i biblioteke“ koja je bila osnovana u Golupcu 1871. godine.Biblioteka je jedina specijalizovana na području opštine Golubac za obavljanje kulturnih delatnosti. NJena glavna delatnost je bibliotekarsko-informaciona koja u sebi sadrži niz zakonom utvrđenih funkcija.

Jedna od njih je kulturno- prosvetna delatnost. U skladu sa tim u 2008. godine treba pomenuti organizovanje tri izložbe novih knjiga kao i svečani upis đaka prvaka u članstvo biblioteke. Biblioteka se javlja i kao izdavač tri knjige pesama svojih sugrađana (izdavačka delatnost).

Kulturno-obrazovna i kulturno-umetnička delatnost se uglavnom svodila na propagiranje i pozivanje po mesnim zajednicama da se uzme učešća u akcijama kao npr. „Takmičenje sela Srbije“. Organizovana je i izložba slika čiji su autori bili učenici osnovne škole od prvog do četvrtog razreda, kao i dve pozorišne predstave za decu i dve za odrasle (pozorišta su bila amaterska) i jedna artističko-iluzionistička predstava.

telefon: 012/678-136 e-mail: biblioteka@golubac.org.rs website: http://www.golubac.org.rs

U okolini