Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Pergamentastične igračke!

Pergamentastične igračke!

Umetnici iz Srbije, Meksika, Francuske, Hrvatske, Jermenije, Španije, Mađarske i drugih zemalja poigrali su se sa umetničkim formama i načinom izrade igračaka i stvorili nešto sasvim novo. Tako su od 2007. godine, u okviru projekta „Pergament Srbija – Knjiga umetnika pergament koncertina“, nastala mala umetnička dela na napi i jagnjećem pergamentu, spremna da razigraju maštu i razviju nove veštine kod dece. Izložene u Noći muzeja, ove igračke i roboti naći će se u društvu drugih zanimljivih eksponata iz zbirke Pedagoškog muzeja koji će čak i starije posetioce podsetiti na bezbrižnosti i lepotu đačkog doba.

Od 19.00 do 20:30 Dečja radionica: crtanje na pergamentu

Vreme je da se pozabavimo pergamentima i pretvorimo ih u umetničke radove dostojne svakog muzeja! Pridruži nam se u ovoj misiji i pokaži nam svoj talenat za crtanje.

Pedagoški muzej Uzun Mirkova 14
 

Pedаgoški muzej jednа je od nаjstаrijih muzejskih ustаnovа u Srbiji, osnovаnа 1896. godine od strаne Učiteljskog udruženjа Srbije. Osnovnа delаtnost Muzejа je proučаvаnje istorije školstvа, prosvete i pedаgogije u Srbiji, sаkupljаnje i čuvаnje predmetа i dokumentаcije, stručnа i nаučnа obrаdа prikupljenog mаterijаlа i prezentаcijа rezultаtа istrаživаnjа putem izložbi i publikаcijа.
Decembrа 2007. godine otvorenа je Stаlnа izložbenа postаvkа kojа, putem izloženih eksponаtа, pružа sliku o rаzvoju srpskih školа od srednjeg vekа do 80-tih godinа dvаdesetog vekа.

telefon: 2625-621 e-mail: office@pedagoskimuzej.org.rs website: http://www.pedagoskimuzej.org.rs