Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Aranđelovac

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Od materije do ličnosti

Zajednička materijalna osnova ovih umetničkih disciplina je pliš, kadifeni trag luksuza i životnog stila prošlih vremena.

Od materije do ličnosti

Polazište ovog koncepta je u materijalizaciji ideje o duhu vremena koji opstaje kroz umetnost slikarstva i oblikovanja kostima. Zajednička materijalna osnova ovih umetničkih disciplina je pliš, kadifeni trag luksuza i životnog stila prošlih vremena. Inspiraciju za ovaj projekat, umetnice nalaze u XIX veku, iz dve vrste izvora. Jedan je materijalni, u sačuvanim artefaktima tog vremena – raskošnoj paleti zarobljene svetlosti na platnima slikara, u tada tek otkrivenim, a do današnjeg doba sačuvanim dagerotipijama, i elegantnom, prefinjenom stilu kostima tog doba. Drugi izvor inspiracije je u idejama, filozofiji i književnosti tog vremena. Akcenat je na otkrivanju ličnosti, kao centralne teme filozofske misli, psihologije koja je na putu otkrivanja svog velikog naučnog potencijala u psihoanalizi, i književnog stvaralaštva inspirisanog istorijom i mestom čoveka u njoj.

Autorke izložbe: Ina Plamenac Radulović, Bojana Trivić

Mermer i zvuci, Bukovička banja Objekat „Školjka“ , Otvorena scena u parku Bukovičke banje

Smotra je festival sinkertičkog kyraktera u kome, tokom jula i avgusta rade keramičari i vajari, u okviru dva simpozijuma, a na Otvorenoj sceni u parku se odvija dramski, muzički, baletski i književni program. U Galeriji Alek Đonović od maja do oktobra se smenjuju izložbe najpoznatijih srpskih umetnika.

telefon: 064/8669-304 e-mail: stevanedeljkovic@gmail.com website: http://www.mermerizvuci.com

U okolini