Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Ljubav na prvi krug

Ljubav na prvi krug

U Noći muzeja svi točkovi vode ka muzeju „vespi“! Omiljeni dvotočkaš mnogih generacija, urbano gradsko prevozno sredstvo i svojevrsna ikona stila predmet je obožavanja članova „Vespa kluba Srbije“ već decenijama. Njihova nova, proširena muzejska postavka, jedna od najvećih kolekcija „vespi“ na prostoru bivše Jugoslavije, provozaće te kroz nekoliko decenija dugu istoriju ovog popularnog prevoznog sredstva.

Poseban akcenat stavljen je na prve „vespe“ koje su kružile beogradskim ulicama, kao i na njihove vlasnike, uz multimedijalne projekcije na svakih dvadeset minuta.

Vespa muzej Srbija Brzakova 2

„Vespa club Srbija“ po ugledu na „Museo Piaggio“ iz Ponteoere, a povodom 71. rođendana svog najistaknutijeg člana Zorana Luburića – Lubure, otvara „Vespa muzej Srbija“ u Beogradu.Jedinstveni muzej Vespiu Beogradu je proizašao iz ideje da se posetiocima predstavi nesvakidašnja kolekcija Piaggio modela vespi na jednom mestu, na kome mogu videti raličite modele koji su zaslugom poštovaoca i korisnika ovog skutera dovedene u stanje besprekornosti.Ideja o osnivanju muzeja Vespi u našem gradu je postajala unazad deset godina, ali je veliko interesovanje za izložbu, „Vespa- 55. Godina u Srbiji“ koja je održana oktobra 2012.godine u Galeriji Progres u Beogradu dala snage i volje da kolekcija postane pristupačna još širem broju zaljubljenika u Vespe putem interneta i kroz muzejsku postavku. I pored nedostataka prostora (muzej se nalazi u podzemnoj privatnoj garaži) želja nam je da ono što su majstorke ruke Zorana Luburića i nas ostalih članova klubova Beograda i Valjeva napravile, prikažemo posetiocima.