Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Čačak

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Linije fronta

Linije fronta

LINIJE FRONTA – izložba stripa Povodom obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata, izdavačka kuća System Comics udružila se sa Francuskim institutom u Srbiji u cilju objavljivanja kolektivnog francusko-srpskog strip izdanja Linije fronta.

ART SALON KANADSKIH SRBA – izložba dvadesetšestoro umetnika, organizovana povodom 150 godina Kanade.

XXII PROLEĆNI ANALE – UMETNOST I STVARNOST, tradicionalna likovna manifestacija. Selektor: Suzana Novčić. Učesnici: Radoš Antonijević, Ivan Arsenijević, Jovana Banjanac, Milorad Mladenović, Anđela Mujčić, Nikola Pešić, Tijana Radenković, Nađa Stamenović, Rade Tepavčević, Vuk Ćuk, Marija Šević i Ljiljana Šunjevarić.

Povodom obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata, izdavačka kuća System Comics udružila se sa Francuskim institutom u Srbiji u cilju objavljivanja kolektivnog francusko-srpskog strip izdanja Linije fronta.

Serijal je započet 2014. godine u okviru Programa obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata 1914–2014. u Srbiji i Misije za obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata 1914–2014. u Francuskoj. Reč je o jednom od najvažnijih poduhvata u srpskom stripu u ovoj deceniji, čiji su prvi tom sa razlogom podržali Francuski institut u Beogradu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Tema albuma Linije fronta bavi se životom na frontu i svakodnevnim životom ljudi tokom Velikog rata. Albumi se sastoje od kratkih priča koje su pisali francuski i srpski scenaristi, sve to u ilustraciji uglavnom srpskih crtača stripova od kojih su mnogi već afirmisani i na francuskom tržištu. Ukrštanjem njihovih pogleda na sukob koji se dogodio vek ranije, Linije fronta istražuju ostatke kolektivnog nesvesnog i materijal i teme prenete sa kolena na koleno. Edicija ima umetničke, kulturne, obrazovne i diplomatske vrednosti.

Dom kulture Čačak Trg narodnog ustanka 2

Dom kulture se bavi prezentacijom svih oblasti kulture i umetnosti, a osnovne programske celine su: Dramski program, Likovni program, Književni program, Kuturno-obrazovni program, Muzičko-scenski program i Filmski program.

Izložbena aktivnost se odvija pre svega u Likovnom salonu, ali i u ostalim prostorima (holovi). 

telefon: 032 225 073 e-mail: dk@domkulturecacak.org website: http://www.domkulturecacak.org/