Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Limes – Razgraničenje

Limes – Razgraničenje

Fransoaz Emeneger i Kristian Hamašer

Nekada je dovoljno samo da nacrtamo liniju i sa njom se pojavljuje granica. Nekada je pak potrebno biti mnogo radikalniji i podići zid kako bi se razdvojili ljudi, prostori, ideje. Dve umetnice, jedna skulptorka koja radi svoje skulpture kao crteže u prostoru, veoma suptilne i likovno sugestivne, i druga koja radi crteže klasičnom tehnikom na papiru, na prozirnim folijama ili direktno na zidu galerije, dočekuju te u galerijskom prostoru u kojem poigravanje sa granicama dobija sasvim novo značenje!

Francuska umetnica Fransoaz Emeneger uz pomoć Grafičke radionice "Orfelin" ekskluzivno u Noći muzeja, uradiće nekoliko grafika tokom trajanja programa.

Od 18.00 do ponoći Fransoaz Emeneger  štampa i potpisuje grafike.

17.00, 19.00, 21.00 i 23.00 Vođenje kroz izložbu

Galerija Haos Dositejeva 3

 Galerija HAOS je osnovana 1995. godine sa idejom da se u njoj predstave one pojave i poetike u okviru jednog likovnog izraza – u ovom slučaju crteža – koje nudi likovna produkcija, ne samo naše, nego i drugih sredina. Kada sam promišljala o nameni i konceptu iznajmljenog galerijskog prostora, o programu koji bi morao ponuditi nešto čega nema na našoj likovnoj sceni, nametnula mi se ideja o crtežu kao marginalizovanom i, sa stanovišta likovne kritike, pa i od strane velikog broja likovnih stvaralaca, dosta zapostavljenom likovnom izrazu.

telefon: 381 11 26 27 497 e-mail: website: http://www.gallerychaos.com