Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Subotica

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Izložba

Izložba dela nastalih na VII umetničkoj koloniji „STIPAN ŠABIĆ 2017“.

Izložba

Za 15. Noć muzeja priredili smo izbor radova nastalih na koloniji 2017. godine u različitim tehnikama i postupcima koje će publika moći pogledati u sklopu manifestacije u galeriji Otvorenog univerziteta u Subotici.

Hrvatska likovna udruga „CroArt“ Subotica Beogradski put 31

Hrvatska likovna udruga »CRO ART« iz Subotice osnovana je 25. siječnja 2011. godine. Okuplja amaterske i profesionalne likovne umjetnike, kao i ljubitelje likovne umjetnosti. Udruga broji 40 članova.

Ciljevi udruge su: poticanje i afirmacija likovnog stvaralaštva i umjetnosti; čuvanje, njegovanje kulturne baštine Hrvata u Republici Srbiji kroz likovnu umjetnost i stvaralaštvo; organizacija umjetničkih kolonija, samostalnih i skupnih izložaba; organizacija predavanja, tribina, posjeta galerijama i muzejima.

Programi i projekti: HLU »CRO ART« organizira međunarodnu Umjetničku koloniju »Stipan Šabić« u sjećanje na istoimenog likovnog umjetnika i pedagoga iz Subotice. Osim ove, udruga organizira i Umjetničku koloniju »Pannon – Subotica« koja okuplja likovne stvaraoce iz Srbije, Hrvatske i Mađarske. Ova likovna manifestacija organizira se jednom u godini u sve tri spomenute zemlje.

»CRO ART« ostvaruje suradnju sa udrugama u zemlji i inozemstvu sudjelovanjem u likovnim programima poput kolonija, radionica i sl. Dosad je ostvarena suradnja s udrugama iz Županje, Vinkovaca i Belišća u Hrvatskoj, Segedina i Kiškunfeleđhaza u Mađarskoj, te Plavne, Bača i Šida u Srbiji.

Redovita aktivnost udruge je i godišnja skupna izložba članova »CRO ART«-a, te izložba radova nastalih na Umjetničkoj koloniji »Stipan Šabić«.

telefon: 024-555-072 e-mail: website: