Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Ivan Antić – Arhitektonično

Ivan Antić – Arhitektonično

HOL RTS: BINA - Beogradska internacionalna nedelja arhitekture

U 19.00 i 21.00 Stručno vođenje kroz izložbu

Studijska izložba arhitekte Ivana Antića predstavlja najznačajnija dela stvaralaštva srpske arhitekture 20. veka. Ivan Antić je arhitekta čija je nedvosmislena arhitektonika jedinstvena i upečatljiva. Izložbu potpisuje autorski tim Dijana Marić Milašinović i Igor Marić.

STANOVANjE “HOUSING 2017”

Stanovanje je za arhitekte oduvek bila fascinantna tema. Mogućnost da se projektuje stambeni prostor i stvara okruženje koje je orijentisano ka interesima i potrebama korisnika, u kome će grupa ljudi živeti i interagovati, a pri tom uzeti u obzir ekonomske, socijalne i ekološke uslove i ograničenja, veliki je izazov. Tema izložbe “Housing 2017” je stanovanje u post-socijalističkim zemljama Evrope, i ono je posetiocima predstavljeno kroz 60 različitih stambenih objekata i projekata iz bivših evropskih socijalističkih zemalja, nastalih u periodu 2015-2017.

RTS Takovska 10 i Aberdareva 1

Radiodifuzna ustanova Radio-televizija Srbije ima zadatak da informiše, obrazuje i zabavi, ali predstavlja i instituciju koja ima posebnu ulogu u društvenom, kulturnom i političkom životu Srbije.Sa svojih sedam programa  (četiri radijska, tri televizijska) i satelitskim programom, razgranatom mrežom dopisništava, teletekstom i internet izdanjem, muzičkom produkcijom (narodnim, zabavnim, džez, simfonijskim orkestrom, horom, dečijim horom i horom "Kolibri"), produkcijom nosača zvuka (PGP), izdavačkom delatnošću, likovnom galerijom i dokumentacionim centrom, RTS je značajna ustanova srpske kulture.Redakcija za istoriografiju TVB organizator je učešća Televizije RTS-a u Noći muzeja. Osnovni zadatak Redakcije je da kroz svoje delatnosti (Fond papirne građe sa bibliotekom, Zbirka tehničkih uređaja TVB, Fond poklona, Leksikon "Ko je ko u TVB", TV Bioskop i TV program "Trezor") priprema Muzej televizije.
Galerija RTS-a osnovana je 2005.godine, u Takovskoj br.10 sa željom da neguje kulturu slike koja je u prirodi televizijskog medija. U toku godine organizuje se desetak izložbi najznačajnijih savremenih umetnika, velikana dvadesetog veka a gostuju i slikari izinostranstva. U 2009. god. program je započela izložba Peđe Milosavljevića, zatim Veljka Stanojevića, a u martu Cuce Sokić. 2008 god. izbor je takođe bio reprezentativan, Mića Popović, Borivoje Stevanović, Voja Stanić, Igor Vasiljev.

telefon: 011/321.1320 e-mail: muzejtvb@rts.rs website: http://www.rts.rs