Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Vršac

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Hilandar

Gradska biblioteka Vršac u okviru „Noći muzeja“ organizuje izložbu pod nazivom „Hilandar“ slikara Emila Sfere.

Hilandar

Ovaj pančevački slikar je do sada priredio 64 samostalne izložbe, a učestvovao je na više stotina kolektivnih predstavljanja. Dobitnik je dve nagrade oktobarskog salona i vojvođanske nagrade za slikarstvo za 2010. godinu. Aktivno se bavi i predstavljanjem dečijeg stvaralaštva kao i pedagoškim radom.

Gradska biblioteka Svetosavski trg 2

Gradska biblioteka u Vršcu je institucija sa dugogodišnjom tradicijom u ispunjavanju svoje misije zadovoljavanja kulturnih i obrazovnih potreba građana u sredini u kojoj su prisutne i druge značajne institucije kuture i čije je delovanje dovelo do toga da Vršac kao grad u celini postane značajan kulturni centar u zemlji.

Biblioteka raspolaže fondom od preko 200 000 monografskih i serijskih publikacija. U mogućnosti je da pruži na raspolaganje svojim korisnicima bogat fond stare i tekuće periodike, fond dečje knjige, stručnu literaturu iz raznih oblasti znanja, referensnu zbirku, popularnu stranu i domaću književnu produkciju i zavičajnu građu iz fonda Banatika.

Gradska biblioteka u Vršcu je svoj rad organizovala preko nekoliko odeljenja i službi: Pozajmno odeljenje za odrasle, Pozajmno odeljenje za decu, Odeljenje obrade i kataloga, Odeljenje Zavičajnog fonda(Banatika), stare i retke knjige, Služba za opšte, administrativne, materijalno – finansijske i pomoćne poslove.

U sklopu Biblioteke postoji Čitaonica (na Dečjem i Odeljenju za odrasle), Knjigoveznica i Salon knjige, prostor u kome se odvijaju najraznovrsniji kulturni i obrazovni programi kojima se u Gradskoj biblioteci posvećuje velika pažnja(promocije, književne večeri, predavanja, tribine, koncerti).