Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Sremska Mitrovica

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Grad od peska

Grad od peska

Izložba Grad od peska posvećena je traganju za ambijentalnim scenskim prostorima Sremske Mitrovice, osvojenim i zamišljenim kroz individualne priče studenata. Različitim umetničkim prostornim intervencijama i akcijama, studenti 3. godine Scenske arhitekture, tehnike i dizajna sa Odseka za umetnost i dizajn Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, vodiće publiku kroz još neosvojeni prostor potkrovlja Galerije Lazar Vozarević.

Rad je završni deo jednogodišnjeg sinteznog projekta u kome su se studenti, kao deo nastave, bavili identifikacijom, proučavanjem, vrednovanjem i novim kreativnim čitanjem specifičnih objekata i prostora grada Sremske Mitrovice.

Autor ilustracije Milena Novaković.

Vreme odvijanja događaja: 20:00-24:00h.

 

Galerija Lazar Vozarević Gradski park 4

Galerija „Lazar Vozarević“ osnovana je i počela sa radom novembra 1973. godine izložbom slika i crteža Lazara Vozarevića. Galerija ima dva jasno profilisana dela: memorijalni i živi. Osnovno galerijsko jezgro čini memorijalni deo koji se sastoji od originalnih slika, crteža, kolaža i materijala koji se vezuje za stvaralaštvo Lazara Vozarevića. Drugi deo u strukturi Galerije odnosi se na dinamičke akcije u oblasti žive i savremene umetnosti. Galerija organizuje dve stalne manifestacije: Sremskomitrovački salon (Vojvođanski salon) koji svake druge godine prikazuje najnovija dostignuća u oblasti likovne i primenjene umetnosti i arhitekture u Vojvodini i Likovni salon Srema na kome izlažu likovni stvaraoci sa ovog područja. Galerija je do sada organizovala preko 160 izložbi u svojim prostorijama i dvadesetak izložbi u zemlji i inostranstvu.

telefon: +38122621492; +381 21 485 2471 e-mail: galerijalazarvozarevic@gmail.com website:

U okolini