Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Loznica

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Dokumentarni film "Golgota Srbije"

Dokumentarni film "Golgota Srbije"

Projekcija filma Jugoslovenske kinoteke „Golgota Srbije“ povodom obeležavanja 100-godišnjice završetka Prvog svetskog rata.
Herojska pobednička epopoeja čitavog jednog naroda, koji se snagom volje i slobodarskim duhom uzdigao iz pepela, prikazana je kroz autentične snimke ratnih operatera iz perioda Prvog svetskog rata.

Film je režirao Stanislav Krakov.

Vukov dom kulture Jovana Cvijića 2

Vukov dom kulture u Loznici osveštan je i otvoren 1937. godine kao objekat specifične namene, što je rezultiralo karakterističnom osnovom. Dekorativno obrađena ulična fasada ima simetrično rešenje, sa reprezentativnim stepeništem ispred. Cela ulična fasada je uokvirena jako naglašenim stepenastim pilastrima. Vukov dom kulture je zgrada pod zaštitom države.
Od svog nastanka do danas Vukov dom kultre je jedina zgrada ove namene u Loznici. Vukov dom ima salu od 320 mesta u kojoj se odvija bogat pozorišni program čiji organizator je Centar za kulturu. Redovno na pozorišnom repertoaru su predstave profesionalnih pozorišta iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Zajačara, Kikinde, Banja Luke i drugih gradov Srbije i Republike Srpske. 
Pored redovnog pozorišnog programa u Vukovom domu kulture radi bioskop koji prikazuje kontinuirano na redovnom bioskopskom repertoaru filmove domaće i strane produkcije. U redovne aktivnosti Centra za kulturu spadaju književni programi koji su namenjeni publici različitih interesovanja i uzrasta. 
U Galeriji „Mina Karadžić“ održavaju se likovne izložbe najsprestižnijih likovnih stvaralaca danas. 
Povremeno se u Vukovom domu kulture u organizaciji Centra za kulturu odvijaju i radionice različitog tipa: psihološke, književne, ekološke, radi i baletski studio. Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ organizator je i Opštinske smotre recitatora.

telefon: 015 882 718 e-mail: ckvkaradzic@open.telekom.rs website: