Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Buđenje pacova Živojin Žika Pavlović 1967-2018.

Buđenje pacova Živojin Žika Pavlović 1967-2018.

Jedan od najznačajnijih srpskih reditelja crnog talasa jugoslovenskog filma, Živojin Žika Pavlović bio je nesvakidašnja pojava ne samo u svetu filma već i u književnosti i likovnoj umetnosti. Noć muzeja osvetliće njegov film „Buđenje pacova“ kroz brojne lične predmete reditelja, sekvence iz filma, originalne filmske plakate i grafike, kao i fotografije sa snimanja. Uz projekcije ovog ostvarenja, filmofili će ovom prilikom moći da vide i statuu Zlatnog medveda kojom je ovaj film nagrađen 1967. godine u Berlinu, primerke časopisa u kojima su po osvajanju nagrade objavljeni intervjui s Pavlovićem...

U 18.30 i 20.30 – koncert

Od 17.00 do 01.00 – projekcije filma "Buđenje pacova"

KC Baraka Makedonska 42

Kulturni centar Baraka je platforma za kulturno umrežavanje, edukaciju i promociju umetnosti i nezavisne umetnicke scene. U prostoru Kulturnog centra Baraka, koji se nalazi na opštini Stari grad (Makedonska 42, ulaz iz Nušićeve), građani imaju na raspolaganju raznovrstan sadržaj čiji program će se pridlagođavati potrebama i interesovanju publike (galeriju, digitalnu galeriju, malu pozorišnu scenu, atelje, radionice, bioskop i radio "Baraka").

Stalna postavka galerije Baraka su "Branina scena", umetnik Branislav Nikolić. Slike , crteži i grafike umetnika Maje Milovanović, Marka Crnobrnje, Nataše Škorić, Branislava Nikolića, Vesne Crnobrnje, Jovana Jovića, Petra Aleksića i Jovana Jovića.

telefon: 0659090930 e-mail: kulturnicentarbaraka@gmail.com website: