Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Vršac

Noć muzeja, 19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Banatske vile Vršačkih planina

Banatske vile Vršačkih planina (četiri godišnja doba; unikatne lutke od polimerne gline i raznih drugih materijala)

Banatske vile Vršačkih planina

Danijela Radeka, mlada vršačka profesorka matematike, kreator je nesvakidašnjeg sveta unikatnih lutki, flore i faune raritetnim metodama. Kako se od polimerne gline, raznih materijala može napraviti minuciozan, gotovo savršen svet minijature. Izložba će biti otvorena na dan Noći muzeja i trajaće nedelju dana.

Tačka susretanja Zmaj Jovina 16

Udruženje „Tačka susretanja” nastalo je iz prirodne potrebe da se kulturni dremež našeg grada probudi i stvori mesto gde se pruža mogućnost svim građanima, posebno mladima, da stiču znanja i iskustva i da se kulturno nadograđuju uz alternativne sadržaje; sve to u službi popularizacije i promocije nauke, umetnosti i kulture (nacionalne, internacionalne).

Različite aktivnosti: promocije, prezentacije, performansi, tribine, koncerti, projekcije, izložbe i drugi vidovi realizacije programa, ne zadovoljavaju uvek samo  visoke akademske standarde, već svojom otvorenošću i širinom omogućuju zavidan amaterski nivo koji je prilagođen izazovu mladih, talentovanih, ali neafirmisanih stvaralaca.

Izvorište našeg Udruženja je entuzijazam i altruizam, budući da smo samonikli, bez materijalne podrške, ali sa velikom željom da dokažemo da duhovno uvek nadilazi materijalno, efemerno i da je ljudski potencijal neprocenjiv, samo mu treba dati priliku da to i potvrdi.

Udruženje postoji već dve godine, za to vreme organizovano je više od 70 događaja od kojih je jedan bio regionalnog karaktera – susret sa piscima iz BiH, Hrvatske i Slovenije pod nazivom “Regionalna priča”. Posete značajnih ličnosti iz kulture, navešćemo samo neke: Vasa Pavković, David Albahari, Vule Žurić, Goran Skrobonja; Ilija Bakić, Enes Halilović, Zoran T. Popović, Uglješa Šajtinac, Muharem Bazdulj, Uglješa Colić, Darko Donevski i Uroš Krčadinac…

Imamo odličnu saradnju sa Udruženjem Vetrograd, Ekološkim udruženjem Avalon; Centrom za promociju nauke, koji su priredili niz zanimljivih predavanja iz nauke, zatim saradnja sa Muzičkom školom “Josif Marinković” iz Vršca. Niz izložbi slika i fotografija kako umetnika iz Vršca, tako iz drugih mesta iz Srbije, pomenućemo izložbu slika malog formata Udruženja nezavisnih umetnika Novog Sada; humanitarna izložba slikara Blagoja Milojevića…

telefon: +381 64 489 62 52 e-mail: salonkodporte@gmail.com website: