Noć muzeja

Noć muzeja

U 18 sati počinje 11. Noć muzeja!

Jedanaesta Noć muzeja u svom novom terminu – 7. juna, od 18 sati do 2 sata iza ponoći, doneće zanimljive postavke i brojna iznenađenja, a kako bi posetoci najbolje isplanirali svoju posetu muzejima, na raspolaganju im je i nekoliko praktičnih saveta i informacija.

U cilju bolje organizacije i lakšeg snalaženja, tradicionalno, u ovoj noći od 18 pa sve do 2 sata iza ponoći, Beograd će biti podeljen u 7 zona: Dorćol, Kalemegdan, Knez Mihailova, Trg Nikole Pašića, Bulevar – Slavija - Kneza Miloša, Topčider – Senjak – Dedinje i Novi Beograd -Zemun.

Na dan manifestacije u Knez Mihailovoj ulici preko pute Beoizloga, od podneva pa do ponoći biće smešten info pult Noći muzeja. Na tom mestu svi zainteresovani mogu besplatno uzeti nove mape i biltene Noći muzeja sa dopunjenim informacijama u odnosu na 17. maj. Osim na tom mestu, biltene i mape moguće je preuzeti i u Turističkoj organizaciji Beograda (Knez Mihailova 5).

Ulaznice po ceni od 450 dinara danas je moguće nabaviti do ponoći na Trgu republike 5 ali i na svim lokacijama Noći muzeja u Beogradu. Karta važi za po jedan ulazak na čak 63 lokacije u Beogradu. Deca do pet godina starosti ne plaćaju ulaznicu uz pratnju roditelja ili staratelja.

Kao poklon posetiocima Noći muzeja, grad Beograd je, zahvaljujući Direkciji za javni prevoz, odlučio da ulaznica Noći muzeja bude ujedno i putna isprava. To znači da će se 7. juna od 17 sati pa sve do ponoći, svi posetioci sa kartom Noći muzeja, voziti besplatno kroz sve delove Beograda.

Svim ljubiteljima Noći muzeja i novih tehnologija na raspolaganju je i Android aplikcija Noć muzeja, namenjena posetiocima koji vole da sve neophodne informacije imaju u svom telefonu. Aplikacija sadrži mape sa pregledom svih lokacija i informacije kako o postavkama tako i o samoj manifestaciji Noć muzeja, a može se preuzeti sa Google Play Store-a.

Kako bi što bolje organizovali svoj obilazak muzeja 7. juna, posetiocima na raspolaganju stoji i servis „Moja staza“ kojim mogu isplanirati ličnu rutu u Noći muzeja.

Na sajtu manifestacije www.nocmuzeja.rs se prijavljivanje na servis „Moja staza“ vrši posredstvom Fejsbuk naloga ili e-mail adrese. Sadržaji se ubacuju klikom na simbol + koji se nalazi na svakoj stranici dešavanja ispred naslova. Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik.

Jedanaesta po redu Noć muzeja počinje u 18 časova. Dešavanja na sve 63 lokacije, osim pojedinih koncerata, performansa, Dečje ture (18-22), obilaska Novog groblja(19-00) i RTS-a (18-21) traju od 18 sati pa sve do 2 sata iza ponoći.

Zbog Noći muzeja od 18 sati pa sve do dva sata iza ponoći biće zatvorene sledeće ulice: Uzun Mirkova (od Studentskog trga do Tadeuša Košćuška), Cara Uroša (od Cincar Janka do Uzun Mirkove) i Studentski trg (od Zmaja od Noćaja do Uzun Mirkove)