Noć muzeja

Noć muzeja

Noć muzeja – noć solidarnosti

U akciji prikupljanja pomoći za sve koji su u poplavama koje su zadesile Srbiju, izgubili sve što imaju, UPG Noć muzeja u saradnji sa 30 muzeja i ustanova kulture u Beogradu 17. maja, sakupila je 21 kombi sa neophodnim namirnicama, vodom, sredstvima za higijenu, dečjom opremom i garderobom za ugrožene građane Srbije.

Više od 70 volontera i studenata istorije umetnosti i na hiljade građana prestonice sarađivali su zajedno sa jednim ciljem – da pomognu svima onima koji su u poplavama izgubili svoja ognjišta i lične stvari.

Hrana, piće, sredstva za higijenu, dušeci, kreveti i dečja oprema već su otpremljeni MUP-u Srbije a u narednim danima i sva sakupljena odeća biće dostavljena Štabu za vanredne situcije Beograda koji će istu rasporediti najugroženijima.

Noć muzeja se zahvaljuje građanima i posetiocima što su se odazvali pozivu na humanost ali i svim muzejima i kulturnim institucijama, dugogodišnjim saradnicima bez kojih ova akcija ne bi bila moguća za organizaciju.

Noć muzeja se zahvaljuje Etnografskom muzeju, Kolarčevoj zadužbini, Pozorištu „Boško Buha“, Muzeju nauke i tehnike, Vojnom muzeju, Zavodu za zaštitu spomenika, Kući legata, Zepteru, Konaku kneginje Ljubice, Muzeju primenjene umetnosti, Kulturnom centru Beograda, Turističkoj organizaciji Srbije, Istorijskom muzeju Srbije, Muzeju Crvene zvezde, Republičkom hidrometeorološkom zavodu, Narodnoj biblioteci Srbije, Muzeju Nikole Tesle, Kući kralja Petra, Austrijskom kulturnom forumu – Ambasadi Austrije, Muzeju PTT-a, Železničkom muzeju, Muzeju savremene umetnosti, Medija centru “Odbrana”, UK Parobrodu, Galeriji FLU-a, Kući kulture, Domu omladine, Filološkom fakultetu i Fiat salonu.

Akciji pomoći svim građanima pogođenim prirodnom katastrofom, odazvali su se i učesnici Noći Muzeja u Srbiji i to u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Kraljevu, Požegi, Toplici, Somboru, Valjevu, Pančevu…

Podsećamo da je zbog vanredne situacije u kojoj se Srbija nalazi, manifestacija Noć muzeja, koja je po 11. put trebalo da se održi 17. Maja, odložena se do daljeg.

Ulaznice za Noć muzeja važe za naredni termin o kome će javnost biti obaveštena. Svi koji žele da vrate ulaznice kupljene u Eventimu, biće obavešteni u narednim danima o procesu refundacije.