Noć muzeja

Životinje pišu pravila ponašanja za ljude

Vek i po medicinskih čuda

U Noći muzeja upoznaj se sa navikama najpoznatijih noćobdija među životinjama! Mali nokturni stanovnici zoo vrta otkriće ti kako nalaze hranu, koliko dobro vide u mraku, kako koriste ostala čula... Kroz posebno osmišljen edukativni program pokazaćemo mališanima, ali i starijim radoznalcima, kako bi trebalo da se ponašaju posetioci zoološkog vrta, šta je dozvoljeno, a šta bi svakako trebalo izbegavati kako bismo bili što bolji gosti dok smo u poseti životinjama i njihovom domu.

Sa posebnim naklonom upoznaćemo te sa jednim od najpoznatijih bivših stanovnika Beo zoo vrta, jedinstvenim legendarnim Samijem!

Od 16.00 do 20.00

Zoološki vrt grada Beograda Ulaz iz Ulice Bulevar Vojvode Bojovića, Kod Vidin kapije

Osnovan daleke 1936. godine, Beogradski zoo-vrt bio je i ostao ponos naše prestonice. Beogradski zoološki vrt već godinama predstavlja jedno od kultnih mesta našeg grada. Kroz njegove kapije godišnje prođe više stotina hiljada posetilaca,najčešće pripadnika mlađe populacije: dece predškolskog uzrasta, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata. Razume se, česti posetioci Vrta su i oni nešto stariji ljubitelji životinja, kako iz naše zemlje tako i inostranstva. Stalni stanovnici vrta su retke I ugrožene vrste životinja celog sveta kao što su : Tukani, sibriski tigar, lemuri, merkati, oramgutani, žirafa, yebra, lav I mnogi drugi.

telefon: 011/2624526 e-mail: office@beozoovrt.rs website: http://www.beozoovrt.rs|www.beozoovrt.rs