Noć muzeja

Tekstil + igra = sloboda

Autor: [Radio.Nica]

U Noći muzeja ovo dvorište postaće pravo igralište spremno da, na tragu igara sa lastišem, uz prizvuk čuvenog Kolariću-Paniću, postane idealan prostor za nove, hrabre umetničke iskorake.

S posebnim akcentom na dizajn tekstila i drugih materijala, ovaj umetnički kutak preispitaće kreativne prakse u gradu i niz intervencija u polju javne umetnosti.

Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu Kralja Petra 4

Fakultet primenjenih umetnosti – Beograd (FPU), osnovan je pre više od šest decenija kao prva visokoškolska ustanova u oblasti primenjenih umetnosti. Na Fakultetu primenjenih školuju se stručnjaci za različite umetničke veštine i likovne discipline u oblasti primenjene umetnosti i dizajna u okviru deset specijalizovanih odseka: Primenjeno slikarstvo, Primenjeno vajarstvo, Dizajn enterijera i nameštaja, Primenjena grafika, Scenografija, Kostim, Tekstil, Keramika, Industrijski dizajn, Konzervacija i restauracija. Danas je FPU umetničko-naučna visokoškolska ustanova koja budućim umetnicima pruža vrhunsko umetničko obrazovanje i otvara prostor za istraživanje i razvoj i individualni uz saradnju sa mentorima. Treba istaći da je FPU našao svoje mesto u sferama kulturnog, privrednog i industrijskog razvoja našeg društva, uz ostvarivanje sve intenzivnijih kontakata sa svetom, uključivši se u tokove savremenog razvoja umetnosti, posebno u oblasti primenjenih umetnosti i dizajna. Studenti FPU u saradnji sa mentorima svake godine kreiraju brojne umetničke radove koje prezentuju javnosti na brojnim izložbama, učešćem na sajmovima, radionicama i festivalima.

telefon: 011 33 48 515 e-mail: dekan@fpu.bg.ac.rs website: http://www.fpu.bg.ac.rs|www.fpu.bg.ac.rs