Noć muzeja

Sačuvajmo živi svet domaćih voda

Ogledalo - surovo iskreni (ne)prijatelj ili omiljeni saveznik? U službi istine, lepote ili taštine? Raskošna zidna ili ona mala, praktična, za svaku avanturu?

Jedan svet, po mnogo čemu raskošan, živi tu, nadomak ruke. I u opasnosti je. U velikoj opasnosti od izumiranja, zbog čega treba da požuriš i upoznaš se sa njim što pre!

Podvodni svet naše zemlje još uvek predstavlja dom za brojne ugrožene životinjske vrste, čija je sloboda ozbiljno narušena. Saznaj više o tome na koje načine možemo da ih zaštitimo!

Uživaj u podvodnim filmovima, razgledaj fotografije i postere i, zašto da ne? – upoznaj se uživo sa nekim od ambasadora ovog vodenog carstva!

Javni akvarijum i tropikarijum Milenka Vesnića 3

U Javnom akvarijumu i Tropikarijumu Beograd možete videti postavku biotopa akvarijuma, terarijuma i vivarijuma raznih oblika, veličina i namena, sa ribicama, gmizavcima i vodenim biljkama iz celog sveta. Naši stanovnici su pirane iz Amazona, riba anđeo iz Crvenog mora, hobotnica i morska zvezda sa Jadrana , riba borac sa Sijama i mnogi drugi. Kao deo standardnog programa tu su:- “ Bonsai korner” sa dvadesetak vrsta bonsai drveća sa našeg podneblja - izložba podvodnih fotografija podmorja Jadrana, Crvenog mora i Atlantika- postavka riba iz Save, Dunava i drugih domaćih voda- postavka sistema za akvaponoiku i uzgajanje riba I biljaka

e-mail: info@aquaria.rs