Noć muzeja

Put u središte sreće - 50. Radost Evrope

Dok se odrasli budu prisećali svog detinjstva, mališani će otkriti kako je igrala i kojim bojama se šarenila Radost Evrope svih ovih godina! Kako su se dopisivali nekadašnji učesnici?

Koje su poštanske marke nastale prema radovima sa likovnog konkursa? I kako je slika o najlepšem licu Beograda obišla svet?

Radionica "Dizajniraj svoju poštansku marku" od 16.30 do 18.30

Dečji kulturni centar Beograd Takovska 8

Dečji kulturni centar Beograd je najstarija i najuglednija institucija posvećena umetničkom i kreativnom odrastanju. Svojim sadržajima i aktivnostima, ova ustanova kulture čiji je osnivač Gradska uprava – Grad Beograd, podstiče radost stvaranja i maštanja, kritičko posmatranje sveta oko sebe, ali i samopouzdanje i veru u sopstvene kvalitete, kao i slobodno pojavljivanje i prikazivanje sebe i svog rada. Osnovan 1952. godine kao Dom pionira Beograda. Prvobitno je bio lociran u Knez Mihailovoj ulici broj 7, sve do 21. aprila 1968.god kada je u Takovskoj ulici broj 8 izgrađen novi Dom pionira gde je i danas, gde se odvijaju mnogobrojni programi namenjeni deci i mladima. Jedan od značajnih projekata poslednjih godina je saradnja sa Beogradskom internacionalnom nedeljom arhitekture, gde je program posvećen isključivo deci i mladima.

e-mail: info@dkcb.rs website: http://www.dkcb.rs/|www.dkcb.rs