Noć muzeja

Poezija uživo! Stihovi koji pomeraju granice

U čast 150 godina od osnivanja našeg nacionalnog teatra i ulaska u stalnu zgradu, premijerno u Noći muzeja otisni se u dane s kraja XIX veka i saznaj kako je izgledala borba za slobodu na daskama koje život znače.

Neobičan program Radio Beograda 2 „Poezija uživo!“ spojio je čitanje poezije, ljubav prema radiju i književne večeri, a u Noći muzeja ovo druženje dobija sasvim novu dimenziju. Osim u Kamenoj sali Radio Beograda, stihovi pesnikinja i pesnika odjekivaće i Malom salom Kolarčeve zadužbine, pozivajući kako na slobodu, tako i na uvek inspirišuću umetnost u stihovima!

Od 18.00 do 24.00 Pesnici za vas (Ljubivoje Ršumović, Gojko Božović, Tomislav Marinković i drugi)

Tačna satnica i raspored pesnika na radiobeograd.rs, rts.rs, nocmuzeja.rs i kolarac.rs

Sa reči prelazimo na umetnička dela u Likovnoj galeriji, gde te čeka izložba ulja na platnu Ranke Radovanović. I za kraj, premijerno u Noći muzeja zavrti Kolarčev vremeplov i prošetaj kroz skoro ceo jedan vek najlepše kulturne avanture u gradu! Širom cele zgrade, od Muzičke galerije kroz holove do Art bioskopa čekaju te podsećanja na velike zvezde koje su ovde nastupale od 1932. godine do danas, ali i na umetničke i naučne trendove koji su se ovde rađali.

U 16.30, 18.30 i 20.30 Projekcije u Art bioskopu Kolarac

Od 18.00 do 24.00 Programi u Kolarcu

Zadužbina Ilije M. Kolarca Studentski trg 5

Kolarčeva zadužbina je ustanova koja razvija kulturno-obrazovnu delatnost od 1932. godine kroz specijalizovane centre u okviru kojih se organizuju programi, i to:- Centar za muziku,- Centar za predavačku delatnost sa Galerijom i Bibliotekom,- Centar za nastavu stranih jezika ,- Centar za izdavačku delatnost sa knjižarom „Aleksandar Belić“.Osnovne prepoznatljive karakteristike naših programa su:- predstavljanje izvođača u oblasti klasične muzike,- dodatno obrazovanje u vidu predavanja, naučnih prezentacija iz svih oblasti prirodnih i društvenih nauka,- promocija muzičke kulture,- promocija nauke,- prezentacija i afirmacija likovnog stvaralaštva,- podsticanje razvijanja društva znanja.

telefon: 011/2635-073 011/263-6319 e-mail: office@kolarac.rs website: http://www.kolarac.rs|www.kolarac.rs

U okolini

2 Koncert učenika srednje muzičke škole "Vojislav Vučković"
Koncert učenika srednje muzičke škole "Vojislav Vučković" Pedagoški muzej
3 Ruku pod ruku sa robotima
Ruku pod ruku sa robotima Pedagoški muzej
4 Reč po reč – igralište! Lagunini pisci za vas
Reč po reč – igralište! Lagunini pisci za vas Pedagoški muzej
5 U ogledalu
U ogledalu Etnografski muzej