Noć muzeja

Poezija uživo!

On važi ne samo za najškolovanijeg, već i za najplodotvornijeg srpskog kompozitora! Pa kako je onda Petar Stojanović pao u zaborav? Vreme je da te upoznamo sa njegovim životom, ali i stvaralaštvom – dovoljno je da ti kažemo da su Stojanovićeve kompozicije izvođene i po dve stotine puta širom Evrope, iako je u rodnoj zemlji zaboravljen.

Autorka izložbe: Nataša Špaček

Već dve sezone popularni radijski program „Poezija uživo!“ pokazuje da stihovi čuvenih, ali i manje poznatih pesnikinja i pesnika mogu da postanu hitovi na radio talasima.

Na dve lokacije u gradu, u Kamenoj sali Radio Beograda i Sali Kolarčeve zadužbine, naši pesnici govoriće svoje stihove i stihove drugih autora inspirisanih slobodom, uz direktan naizmenični prenos na Radio Beogradu 2 i multimedijalnoj digitalnoj platformi RTS Planeta. Osim toga, ove večeri posetioci će ekskluzivno moći da pogledaju i „Zid slavnih“ ove radijske redakcije, čija će prva spomen ploča biti otvorena dan uoči Noći muzeja.

Od 18.00 do 24.00 Pesnici za vas (Matija Bećković, Ljubomir Simović, Milosav Tešić i drugi)

Tačna satnica i raspored pesnika na radiobeograd.rs, rts.rs, nocmuzeja.rs i kolarac.rs

Radio Beograd 2 Hilandarska 2

Turistička organizacija Srbije se bavi promocijom turizma Srbije na sajmovima, konferencijama i drugim manifestacijama u zemlji i inostranstvu. U izložbenom prostoru TOS-a u toku 2011. godine održano je 6 izložbi koje su tematski povezane sa turizmom Srbije ili predstavljaju nacionalne specifičnosti pojedinih regiona zemlje.

telefon: 011 322 3161 e-mail: inforadiobgd@rts.rs website: http://www.rts.rs/page/radio/ci.html|www.rts.rs