Noć muzeja

Odlučujuća bitka - bitka za slobodu

Autor: [Radio.Nica]

Od praistorije do današnjih dana, preko različitih meridijana, uz pomoć priča koje istorija pamti, a iz kojih svi možemo mnogo toga da naučimo!

Više od sto godina Vojni muzej skreće pažnju na borbe koje su se vodile na ovim prostorima, držeći istorijski čas kakav se ne preskače, pričajući o slobodi i neprestanoj borbi za nju.

U Noći muzeja upusti se u istraživanje ovog izvanrednog muzeja i impresivne stalne postavke, ali i fascinantnog zdanja Beogradske tvrđave, koje je podignuto 1924. godine, a koje ti otvara svoja vrata!

Vojni muzej Kalemegdan bb

Vojni muzej je institucija kulture ministarstva odbrane koja se bavi čuvanjem, obradom, konzervacijom i izlaganjem predmeta vojne provinijencije. Osnovan je ukazom kneza Milana 22. (10.) avgusta 1878. godine. Nalazi se na Kalemegdanu, na Beogradskoj tvrđavi, koja svojom lepotom dominira prostorom Beograda. Njegova stalna postavka obuhvata istoriju srpskog naroda i drugih naroda na Balkanu dugu preko 2000 godina. Stalna postavka obuhvata sve ključne događaje na ovim prostorima sa vojnog aspekta.

telefon: 011 33 44 408 e-mail: vojnimuzej@mod.gov.rs website: http://www.muzej.mod.gov.rs|www.muzej.mod.gov.rs