Noć muzeja

Od kariranih stolnjaka do spomenika kulture

Autor: [Radio.Nica]

Danas se na prostoru grada nalazi čak 14 ugostiteljskih objekata koji su proglašeni za kulturna dobra! Koliko ti možeš da ih nabrojiš?

Pravo je vreme da te provedemo kroz malo drugačiju istoriju Beograda, onu koja je neraskidivo vezana za kafane i hotele, njihove goste i priče koje su postale neraskidivi deo gradske istorije.Nekada su ova zdanja donosila duh Evrope u prestonicu i mešala ga sa srpskom tradicijom i gostoprimstvom.

Ukoliko pak voliš da naglasiš kako ti je ovaj deo gradske istorije dobro poznat, pozivamo te da nam izađeš na crtu i učestvuješ u nagradnom kvizu „Prepoznajemo hotele i kafane Beograda“! Za pobednike, piće na naš račun!

16.00 – 23.00 Vođene ture na svakih sat vremena

21.00 Stručno vođenje kroz obnovu Spomenika zahvalnosti Francuskoj uz radionicu za odrasle “Sklapamo bareljef”

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Kalemegdan 14

Zavod za zaštitu spomenika kulture smešten u zgradi bivšeg Vojnog muzeja u Gornjem gradu Beogradske tvrđave.Već u prvim godinama rada, pored donošenja rešenja o zaštiti spomenika kulture, Zavod je izvodio radove na konzervaciji i restauraciji najugroženijeg arhitektonskog i arheološkog nasleđa, evidentirao nove arheološke lokalitete, pojedinačne arhitektonske objekte, ambijentalne urbane i ruralne celine, javne spomenike i zbirke, znamenita mesta.Prioritet u programskoj orijentaciji bilo je publikovanje saznanja o kulturnom nasleđu Beograd, a ova aktivnost je smatrana za najadekvatniji način njegove zaštite.

telefon: 3287-557, 3287-420 e-mail: office@belgradeheritage.com website: http://www.beogradskonasledje.rs|www.beogradskonasledje.rs